Samsung SLEEPsense za boljši spanec in lepši vsakdan. Izboljšajte svoj spanec, počutje in se napolnite z energijo s pomočjo naprave Samsung SLEEPsense.

Redkokdaj si lahko privoščimo priporočenih 7 do 9 ur spanca, kar pa žal vpliva na slabše počutje, saj je kvaliteten spanec ključnega pomena za zdravje in učinkovito funkcioniranje čez dan. Pametni pripomoček Samsung SLEEPsense bo izboljšal vsakdan marsikaterega neprespanega uporabnika, saj je inovativen senzor, ki spremlja spalne vzorce ter na podlagi analize podatkov podaja nasvete, kako jih spremeniti in seveda izboljšati.

Uporaba Samsung SLEEPsense je izredno preprosta: senzor gre po blazino, se poveže z aplikacijo na uporabnikovem pametnem telefonu, ki medtem že lahko odjadra v spanec, SLEEPsense pa dela, ko mi spimo: natančno sledi spancu, analizira srčni utrip, dihanje in premike med spanjem in nadzoruje celo okolje, v katerem spimo. Zjutraj nas že pričaka analiza prespane noči, ki se lahko primerja s povprečjem in priporočili za specifično starostno skupino. Samsung SLEEPsense kvaliteto spanca tudi oceni, in sicer na podlagi sedmih dejavnikov: dolžina in učinkovitost spanca, koliko časa je bilo potrebnega, da ste zaspali, frekvenca zbujanja in vstajanja, odstotek časa v stanju REM in spanja v globokem spancu. Na podlagi analiziranih podatkov SLEEPsense nato podaja priporočila in nasvete, prilagojene uporabnikovemu življenjskemu stilu, prehrani in aktivnosti, ki vodijo do maksimalno izkoriščenih spancev in prijetnejšega koraka v nov dan. Pri oblikovanju tovrstnih nasvetov je sodeloval dr. Christos Mantzoros s harvardske medicinske fakultete v ZDA.

Za dober spanec je seveda potrebno upoštevati tudi okolje in velika prednost pametne naprave SLEEPsense je, da se lahko poveže z ostalimi pametnimi napravami v gospodinjstvu: če zazna, da uporabnik že rahlo drema, lahko samodejno ugasne TV, ali pa uravna klimatsko napravo, če podatki kažejo, da mu je vroče. Uporabnik lahko z napravami v domu upravlja tudi sam prek aplikacije Samsung SmartThings. Tako bo zadoščeno skorajda vsem pogojem za optimalni spanec, iz katerega vas bo Samsung SLEEPsense tudi zbudil, seveda prijazno, postopoma in ob uri, ki je na podlagi analiziranih podatkov o prespani noči za vas najbolj primerna in prijazna.

Slika 1_Senzor spanca Samsung SLEEPsense