Samsung Electronics je predstavil svojo prvo napravo Gear VR, namenjeno potrošnikom in tako povečal vodstvo v kategoriji prenosljivih elektronskih naprav. Zadnja izdaja Gear VR je kompatibilna z še več pametnimi telefoni, med njimi tudi z Galaxy S6 edge+, S6 in S6 edge. S pomočjo njihovega zaslona Super AMOLED omogoča barvo, ostrino in učinkovitost, potrebno za izjemen občutek navidezne resničnosti.

JK Shin, izvršni direktor in vodja oddelka za IT & Mobile pri Samsung Electronics, je povedal: “Samsung je na čelu omogočanja mobilne izkušnje, Gear VR, izdaja Innovator, pa ni izjema. Navidezna resničnost je za nas naslednja stopnja računalništva. Sodelovanja z Oculus pri projektu Gear VR smo zelo veseli, saj smo postavili standard za mobilno navidezno resničnost, ta revolucionarni izdelek pa bomo omogočili tudi širokemu trgu.”

Samsungov Gear VR je za 22% lažji od prejšnje izdaje Gear VR Innovator, vgrajeno pa ima blaženje s peno. Tako je naprava bolj prijetna za nošnjo. Izboljšana je tudi sledilna ploščica, zato je med gledanjem filmov, igranjem iger in gledanjem videoposnetkov s 360-stopinjskim zornim kotom, ki so na voljo za Gear VR, nadzor boljši.

Brendan Iribe, predsednik podjetja Oculus: “S Samsungom smo ponovno definirali navidezno resničnost in omogočili najboljšo mobilno izkušnjo navidezne resničnosti v tem trenutku. Na Gear VR uporabniki igrajo igre v navidezni resničnosti s prijatelji, si delijo posnetke s 360 stopinjskim zornim kotom, in skačejo po vsem svetu s fotografijami in videoposnetki. To pa je šele začetek tega, kar je z mobilno navidezno resničnostjo mogoče.”

 

Samsung Gear VR Lastnosti

Velikost / Teža 201.9 x 116.4 x 92.6 mm / 310g
Senzor Pospeševalnik, girometer, Bližina (Zaznava priklop/ odklop)
Vidno polje 96 stopinj
Zenična razdalja 54 ~ 70 mm (Stalna goriščnica)
Barva Bela
Kompatibilnost Povezava z microUSB z S6 edge+, S6, S6 edge