HTC One A9 / HTC One fotografije

HTC One – HTC One A9. HTC je danes razkril najnovejšo pridobitev nagrajene družine pametnih telefonov HTC One – HTC One A9. Novi pametni telefon predstavlja sožitje priznanega dizajna HTC in inovacij z najnovejšim Googlovim operacijskim sistemom Android.

Gre za osupljiv in brezkompromisen pametni telefon, ki izstopa iz množice. Narejen je za ljudi, ki želijo boljšo izbiro. Zunanjost, ki jo zaznamuje osupljiv dizajn, HTC One A9 združuje z dovršeno notranjostjo, najnovejšim operacijskim sistemom Android 6.0 Marshmallow in uporabniškim vmesnikom HTC Sense, s čemer ustvarja edinstveno izkušnjo uporabe pametnega telefona.

»Družba HTC je pionir na področju razvoja pametnih telefonov, saj je predstavila prva pametna telefona z operacijskima sistemoma Android in Windows, pa tudi prvi pametni telefon, ki je deloval v omrežju 4G, ter prvi telefon s povsem kovinskim ohišjem,« je povedala Cher Wang, predsednica in izvršna direktorica družbe HTC, ter dodala: »Danes našo inovacijsko dediščino dvigujemo na višjo raven. Predstavljamo telefon, ki izstopa na trgu, na katerem dominira podjetje, ki nadzoruje vsak vidik uporabnikovega telefona. Pametni telefon HTC One A9 se odmika od tega trenda in ponuja neverjeten dizajn, izjemno delovanje, vrhunske funkcije programske opreme ter svobodo, da uporabniki prevzamejo popoln nadzor nad izkušnjo s pametnim telefonom.«

HTC One – HTC One A9 Metalmorfičnost: nov standard odličnosti enotnega kovinskega dizajna

HTC One A9 z bogatimi, osupljivimi barvami in edinstvenimi zaključki črpa iz naravne lepote okolice ter s tako imenovanim pristopom »metalmorfičnosti« (ang. metalmorphics) nadaljuje evolucijo ikoničnega dizajna družine pametnih telefonov HTC One. Nove krivulje, izpopolnjeni robovi in natančno oblikovan gumb za vklop naprave se brezhibno skladajo z izjemno tankim kovinskim okvirjem in dajejo naraven, lahek občutek rokovanja s telefonom. Elegantni dvojni vrhnji sloj, ki je na voljo v karbonsko sivi, opalno srebrni, topaz zlati in vijolični Deep Garnet barvi1, je skrbno brušen z največjo natančnostjo in pod pritiskom očiščen pred glajenjem robov. To telefonu daje dodatno globino in bogatost ter predstavlja edinstvenost na trgu pametnih telefonov. Nazadnje se zlijeta kovina in steklo, saj se 5-palčni (12,7 cm) zaslon visoke ločljivosti AMOLED s steklom 2.5D Corning® Gorilla® Glass 4 popolnoma prilega robovom kovinskega ohišja. S prikazom svetlejših in živahnejših barv telefon zagotavlja briljantno grafiko in igranje iger celo na neposredni sončni svetlobi.

Osvoboditev fotografa v uporabniku

Najboljša kamera je tista, ki jo uporabnik lahko uporabi v danem trenutku, zato mora omogočati zajemanje osupljivih posnetkov v vsaki situaciji. Kameri na sprednji in zadnji strani telefona HTC One A9 skupaj z močnimi, a preprostimi orodji za urejanje posnetkov do odličnih fotografij in videoposnetkov vodita že z enim dotikom. Osnovna kamera na zadnji strani naprave ima ločljivost 13 milijonov slikovnih točk ter stabilizator (ang. Optical Image Stabilization), ki samodejno zmanjša tresljaje in popravlja vibracije ter tako daje kristalno čiste posnetke v vsakem trenutku. Medtem sprednja kamera UltraPixel zagotavlja najboljše avtoportrete ne glede na osvetljenost, saj senzor HTC UltraPixel zajame 300 odstotkov več svetlobe kot konvencionalne kamere na pametnih telefonih.

S telefonom HTC One A9 ni nobena podrobnost premajhna. Funkcija Pro mode omogoča zajetje popolne fotografije, četudi uporabnik ni fotografski strokovnjak. Telefon prav tako omogoča shranjevanje fotografij v formatu RAW, ki ga uporabljajo profesionalni fotografi za visoko kakovost podrobnosti na fotografiji in fleksibilnosti urejanja fotografij po zajetju posnetka. Za preprosto uporabo je že z eno potezo uporabniku na voljo funkcija urejanja Photo Editor, ki samodejno posvetli barve in izostri robove za neverjetno jasne in ostre fotografije2.

Včasih fotografija v mirovanju ni dovolj. Z orodjem za urejanje Hyperlapse lahko uporabniki telefona HTC One A9 za dramatičen časovni učinek pohitrijo svoje videoposnetke tudi do dvanajstkrat in tako ustvarijo poglobljen videoposnetek, ki popolno zajame vse pomembne trenutke. Telefon tako omogoča izpostavitev nepozabnih spominov bodisi prek pospešenega pregleda videa ali z uporabo funkcije zajetja za urejanje v počasnem posnetku. Uporabnikom je na voljo tudi funkcija HTC Zoe, s katero lahko preprosto in samodejno premešajo svoje najboljše fotografije in videoposnetke v kolaž na profesionalni ravni, ki ga lahko delijo s prijatelji in družino ter zgodbo pojasnijo v vsakem trenutku in z vsakega zornega kota.

Odličen zvok: glasba je slišati tako, kot mora zveneti

Edinstven zvok je bil vselej bistvo družine pametnih telefonov HTC One. Tudi HTC One A9 ponuja neverjetno kakovost zvoka z zvočnim sistemom HTC BoomSound™, vgrajenim v slušalkah v kombinaciji s sistemom za prostorsko predvajanje zvoka visoke ločljivosti Dolby Audio™ surround technology3. Ta zagotavlja živahen zvok, ki se ujema z živo izkušnjo v slušalkah in predstavlja zvok visoke ločljivosti na naslednji ravni4. Vgrajen pretvornik DAC omogoča 24-bitni zvok s kakovostjo 192 kHz, kar presega kakovost predvajanja CD-plošč, saj poslušalcu prinaša bogatost in globino, ki je doslej še niso slišali. Kakovosten ojačevalnik z dvojnim izhodom zagotavlja več moči in dinamičnega razpona za kakovostno predvajanje vsake zvočne nianse uporabnikove najljubše glasbe, video posnetka in igre. Opcijske zvočno certificirane slušalke HTC Pro Studio Earphones s predvajanjem zvoka v visoki ločljivosti omogočajo izolacijo hrupa in resnično izjemen zvok.

Izjemna programska oprema: operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow

Poleg telefonov znamke Nexus je HTC One A9 prvi pametni telefon z operacijskim sistemom Android 6.0 Marshmallow, ki to najnovejšo inovacijo družbe Google združuje s preprostim uporabniškim vmesnikom HTC Sense. V kombinaciji z večstranskim optičnim bralnikom prstnih odtisov funkcija Android Pay omogoča varno in preprosto nakupovanje po principu »tap, pay, done«5. Družba Google omogoča še funkcijo Now on Tap, s katero intuitivno prikazuje vsebinsko povezane informacije o vsem, kar je na uporabnikovem zaslonu. Na primer, z dotikom na gumb »Domov« lahko v besedilu najde ocene filmov, zazna pesem, ki je omenjena v besedilu bloga, ali rezervira sedeže v restavraciji iz elektronskega sporočila.

S tako veliko novimi funkcijami so bili za telefon HTC One A9 razviti tudi novi načini varčevanja energije za podaljšanje življenjske dobe baterije. Ko je telefon v mirovanju, na primer v času nočnega polnjenja, funkcija Doze samodejno izklopi aplikacije, ki porabljajo energijo. Funkcija App Standby prepozna, če aplikacija deluje v ozadju, a se ne uporablja, in jo do naslednje uporabe izklopi. Dodatno so nov procesor telefona, zaslon AMOLED in podpora za opcijski polnilec HTC Rapid Charder 2.0, ki omogoča do 75 odstotkov hitrejše polnjenje, optimizirani tako, da podaljšujejo življenjsko dobo baterije skozi ves dan7. V praksi to na primer pomeni, da lahko uporabnik ob enem polnjenju 12 ur predvaja videoposnetke visoke ločljivosti HD.

Delovanje je zasnovano za način uporabe posameznega uporabnika

Najnovejši procesor Qualcomm® Snapdragon™ 617 z modemom X8 LTE in 64-bitna osemjedrna procesna enota telefonu HTC One A9 omogočajo uravnoteženost močnega delovanja, hitrega povezovanja in daljšo življenjsko dobo energije. S podporo brezžičnim hitrostim omrežja LTE prek tehnologije za agregiranje ponudnikov naslednje generacije poskrbi za predvajanje videoposnetkov in zvoka visoke ločljivosti ter za shrambo podatkov v oblaku v še večjem obsegu. Telefon je na voljo v različici s 16 GB notranjega spomina ter omogoča dodatno razširljivost, saj podpira spominsko kartico SD v velikosti do 2 TB. Tako omogoča shranjevanje uporabnikovih aplikacij, iger, fotografij, glasbe in videoposnetkov.

Najboljša izbira za zaščito pametnega telefona je ovitek HTC Dot View™ II, ki je na razpolago v črni Obsidian, vijolični Deep Garnet, koralno rdeči Sea Coral in turkizno modri barvi. Ovitek v retro stilu neprestano prikazuje obvestila, vremenske posodobitve, podatke o klicatelju in še več, tudi v času, ko je zaprt. S preprosto gesto so glasba, svetilka, radio in orodja za snemanje zvočnih posnetkov uporabniku še bolj dosegljivi.

Pametni telefon HTC One A9 in dodatki so od novembra 2015 dostopni po celem svetu, tako pri uradnih prodajalcih kot na spletni strani www.htc.com.