Modela Lenovo YOGA 900 in YOGA Home 900 imata nameščen operacijski sistem Windows 10, namenjena pa sta tako delu kot zabavi. YOGA 900 je hkrati najtanjši s procesorjem Intel Core i opremljen prilagodljiv prenosni računalnik na svetu, medtem ko namizni računalnik YOGA Home 900 s svojo prilagodljivostjo in prenosljivostjo ter odličnim uporabniškim vmesnikom AURA 3.0 in na stotino aplikacijami omogoča delo ali zabavo v vsakem kotičku gospodinjstva.

Lenovo YOGA 900

Kot najtanjši s procesorjem Intel Core i opremljen prilagodljiv prenosni računalnik na svetu, je prenosnik YOGA 900 pravi lepotec. Tehtnica in meter mu namerita vsega 1,29 kg ter 14,9 mm. Obenem je vrhunsko prilagodljiv, saj tečaji zaslona, izdelani po vzorcu pasov zapestnih ur, omogočajo izdaten zasuk in štiri načine uporabe (kot prenosnik, podstavek, šotor ali tablica). Prenosnik je primeren tako za delo kot zabavo, med različnimi načini pa hipno preklaplja po zaslugi funkcije Windows 10 Continuum. Prenosnik ima vgrajeno bistveno zmogljivejšo baterijo kot prejšnja generacija, zato zmore predvajati do devet ur video posnetkov. Da ni le prenosnik za navdušence nad filmskimi maratoni, dokazuje s tabličnim načinom, ki omogoča udobno delo na terenu ali na potovanju.

YOGA 900 ima vgrajen 13,3-palčni zaslon ločljivosti QHD+ (3200×1800 pik). IPS-matrika jamči za izdaten vidni kot in žive barve. Vsebine digitalne zabave še dodatno oživijo po zaslugi stereo zvočnikov proizvajalca JBL, podprtih s tehnologijo Dolby Audio Premium. Zvok je močan, a jasen, primerljiv s kakovostjo zvoka v sistemih hišnega kina. Uporabniki slušalk bodo navdušeni nad virtualno prostorsko zvočno izkušnjo. V novi prenosnik YOGA 900 je vgrajen Samsungov SSD-pogon za kar najhitrejše delo in odzivnost. Prenosnik je lahko opremljen z do 16 GB pomnilnika. Kljub izjemni tankosti prenosnika je inženirjem Lenova uspelo izboljšati učinkovitost hladilnega sistema za kar 30 odstotkov. Edinstvena sestava ventilatorja in zračnih kanalov poskrbi za boljše hlajenje notranjosti kot tudi tišje delovanje in manj prašnih delcev.

Lenovo YOGA Home 900

Novi računalnik vse-v-enem Lenovo YOGA Home 900 izziva vse klasične namizne računalnike. Je namreč prenosljiv. Odpravlja omejitve, ki jih pri namiznih računalnikih predstavljajo kabli in površine, saj ga lahko postavimo v vsak kotiček doma. Opremljen je s procesorji Intel Core pete generacije, Windows 10 in opcijsko tudi grafično kartico NVIDIA GeForce® 940A, zato mu zmogljivosti za resno delo ne zmanjka, hkrati pa omogoča veliko zabave. Vgrajena baterija mu zagotavlja do tri ure avtonomije stran od električne vtičnice.

Izboljšan uporabniški vmesnik AURA 3.0 prinaša izboljšano prepoznavanje obrazov in vrsto funkcij urejanja vsebin in upravljanja aplikacij. Uporabnik lahko računalnik YOGA Home 900 položi ravno na površino in enostavno ureja fotografije, video posnetke ter uživa v stotinah novih aplikacij za delo, zabavo ali izobraževanje, ki jih nudi nova aplikacijska tržnica AURA Store, povezana z Windows Trgovino. Številne aplikacije že izkoriščajo vse možnosti na dotik občutljivega 27-palčnega zaslona računalnika. YOGA Home 900 pozna vrsto načinov, kako zbližati sodobne družine in prijatelje, bodisi z brskanjem po digitalnem albumu fotografij, soustvarjanjem umetniških del ali igranju večigralskih iger.