Če vozite blagovno znamko MINI, naredite vtis. Sedaj enako velja, če jo tudi nosite. Od danes ni na voljo samo novi MINI Clubman, ampak tudi moška kolekcija MINI Gentleman’s Collection. Visokokakovostni modni dodatki, ki so bili oblikovani v sodelovanju s šestimi mladimi italijanskimi talenti z različnih področij, so ekskluzivno na voljo v omejeni izdaji v BMW Welt v Münchnu. Vsak izdelek šestdelne kolekcije MINI Capsule Collection združuje italijansko rokodelsko mojstrstvo s kreativnimi in inovativnimi detajli. Idealno za vsakega gospoda in njegovo spremljevalko.

Tradicija se sreča z vrhunskostjo.

Mladi so, obožujejo nekonvencionalnost in so mojstri svoje obrti: v simbiotskem partnerstvu so kreativne osebnosti blagovnih znamk SuperDuper, TYG Spectacles, Alberto Premi in Pijama, izdelovalka parfumov Paolo Bottai in ekipa, ki stoji za blagovno znamko brivske kozmetike Proraso z ilustratorjem Pietrom Nicolaucichem združili moči z MINI in ustvarili moško kolekcijo MINI Gentleman’s Collection po navdihu MINI Clubmana. Rezultat partnerstva se kaže v šestih kakovostnih modnih klasikah: klobuk, sončna očala, čevlji, torba, parfum in komplet za britje.

SuperDuper: moški klobuk.

Znamka SuperDuper je znana po kombiniranju tradicionalnih klobukov s sodobno obliko in privlačnimi detajli. Moški klobuk je ročno izdelan iz prvovrstne klobučevine. Notranji trak je našel navdih v usnju premium oblazinjenja v MINI Clubmanu, medtem ko je izrazit dvojni šiv povzet iz drugega značilnega elementa MINI.

TYG Spectacles: moška očala.  

Kratica TYG pomeni »Three Young Gentlemen« (Trije mladi gospodi) – na osnovi tega principa so bila za kolekcijo oblikovana sončna očala za resnične gentlemane. Materiali premium kakovosti, kot so brušena kovina, pravo usnje in

leče podjetja Carl Zweiss, so ročno izdelani v resnično edinstven modni artikel z elegantno-športnim pridihom. Elipsasta oblika in minimalističen dizajn očal odraža elemente novega MINI Clubmana.

Alberto Premi: moški čevlji.

Čevlji iz kolekcije MINI Gentleman’s Collection so izdelani iz kombinacije ročno rezanega, najfinejšega usnja za zgornji del in ultralahkega mikro podplata. Mlad oblikovalec Alberto Premi slovi po kombiniranju tradicionalnega čevljarstva z urbanimi stilističnimi elementi. Prisega na inovativne materiale, nekonvencionalne barvne kombinacije in dognane detajle – tako kot MINI.

Pijama: moška torba.

Za blagovno znamko Pijama stojita modna oblikovalka Monica Battistella in arhitekt Sergio Gobbi. Pri izdelavi torbe za kolekcijo MINI Gentleman’s Collection sta uporabila kakovosten neopren.

Torba se lahko uporablja kot nahrbtnik, aktovka ali naramna torba. Domiseln sistem notranjega žepa zagotavlja maksimalen prostor za shranjevanje, tako kot novi MINI Clubman. Torba se ponaša s svojo stilsko prilagodljivostjo.

Paola Bottai: moški parfum.

»Eleganten, svetovljanski in majhno skrivnosten«. S temi pridevniki italijanska izdelovalka parfumov Paola Bottai opisuje parfum iz kolekcije MINI Gentleman’s Collection. Svoje obrti se je naučila na Inštitutu za parfumerijo v francoskem mestu Grasse in je kot specialistka za moške dišave podpisana pod različne produkte – vse od klasičnih parfumov do negovalnih krem za brado.

Proraso: moški komplet za britje.

Oblikovanje brade je s kompletom za britje iz kolekcije MINI Gentleman’s Collection še posebej stilno. Komplet sestavljajo klasičen brivski čopič, krema za pred britjem, krema za britje in balzam za po britju v posebno izbranem brivskem stilu.

Komplet je zasnovala blagovna znamka Proraso, ki je sedemdeset let to kakovostno formulo – na osnovi evkaliptusa – varovala kot zaklad. Embalažo kompleta je oblikoval italijanski ilustrator Pietro Nicolaucich, ki je že sodeloval z Moschino, Sisley, Etnies in Nike.

Priporočene maloprodajne cene:

  • TYG Spectacles x MINI sončna očala: 268 EUR
  • Alberto Premi x MINI usnjeni čevlji: 347 EUR
  • Super Duper x MINI Felt klobuk: 395 EUR
  • Proraso x MINI brivski komplet, ilustrator Pietro Nicoaucich: 100 EUR
  • Pijama x MINI Bag: 175 EUR
  • Paola Bottai x MINI dišava: 110 EUR