HTC je predstavil Vive Pre, drugo generacijo sistema za navidezno resničnost za razvijalce, ki zajema popolnoma novo sprednjo kamero in prostorsko tehnologijo. Novi partnerji so na predstavitvi poudarili, da se s tem navidezna resničnost približuje večjemu obsegu aplikacij in uporabnikov.

HTC, pionir na področju inovativne pametne tehnologije, je danes naznanil nove razvojne dosežke pri sistemu za navidezno resničnost Vive, ki predstavlja nov korak v smeri množične dostopnosti navidezne resničnosti. S sistemom Vive Pre HTC izpolnjuje obljubo o ustvarjanju celostne izkušnje, ki spreminja način, kako ljudje komunicirajo ter se zabavajo, učijo in izpopolnjujejo. Vsaka komponenta je bila preoblikovana od temeljev navzgor, da bi prispevala k boljšim udobju, ergonomiji in delovanju. S ključnimi izboljšavami tako z vizualnega vidika kot v vsestranskosti sistem Vive Pre ustvarja svet brez omejitev.

»Ko smo pred desetimi meseci prvič predstavili sistem Vive, smo imeli ambiciozen cilj za vedno spremeniti temeljni način, kako ljudje komunicirajo in vstopajo v interakcije s svetom,« je povedala Cher Wang, predsednica družbe HTC, in dodala: »Od takrat je bil sistem Vive izjemno pozitivno sprejet s strani medijev, panožnih komentatorjev, uporabnikov ter stoterih partnerjev in znamk, s katerimi smo sodelovali pri zagotavljanju navdihujoče in dinamične vsebine navidezne resničnosti. Predolgo je bila obljuba za navidezno resničnost le malo več kot obljuba. Danes stojimo na pragu nove dobe. Sistem Vive ustvarja svet, kjer je edina omejitev človeška domišljija.«

Celostno doživljanje z novim naglavnim kompletom Vive Headset

Osvežen dizajn naglavnega kompleta Vive je bil izboljšan, da bi uporabniku ponudil večje udobje in s tem izboljšal občutek celostnega zaobjetja v virtualnih svetovih, ki jih ustvarja. Naglavni komplet je sedaj bolj kompakten in ima posodobljen dizajn trakov za boljšo stabilnost in ravnotežje. Izboljšan vizualni sistem s svetlejšim zaslonom in slikovnimi izboljšavami vodi v povečano jasnino in še bolj poglobljen občutek navzočnosti. Na notranji strani vložki iz zamenljive pene in nastavki za nos omogočajo, da se sistem Vive Pre varno in udobno prilega uporabniku. Sistem Vive Pre se lahko preprosto prilagodi, da ustreza različnim oblikam obraza, in je pri tem kompatibilen s številnimi korekcijskimi očali.

Integrirana kamera na sprednji strani združuje fizično in virtualno

Sistem Vive Pre elemente iz realnega sveta prinaša v sfero navidezne resničnosti. Novo razvita kamera na sprednji strani omogoča uporabniku, da lahko z vključevanjem fizičnih elementov v virtualni prostor znotraj in zunaj virtualnega sveta naredi več. To, da lahko sede, najde svojo pijačo in nadaljuje pogovor, ne da bi pri tem snel svoj naglavni komplet, je le začetek vsega, kar je mogoče.

Odličen nadzor

Celotno izkušnjo virtualne resničnosti zaokrožujejo krmilniki sistema Vive, ki so bili prenovljeni in okrepljeni s posodobljeno ergonomičnostjo in mehkejšimi robovi, večjim ravnotežje ter novimi hrapavimi gumbi in podlogami za oprijem za udobnejše držanje v rokah. Novi dvostopenjski sprožilec omogoča še bolj gladko interakcijo z objekti, povratne informacije, ki jih uporabniki začutijo na prstih, pa uporabniku sporočajo o njegovi interakciji z virtualnim svetom. Krmilnike za večjo moč odlikujejo integrirane litij-polimerne akumulatorske baterije z micro-USB polnjenjem, ki ob enkratnem polnjenju zagotavljajo štiri ure delovanja.

Prav tako je bila izpopolnjenja bazna postaja Vive. Odslej je bolj kompaktna, tišja in omogoča izboljšano sledenje.

Celostna rešitev

Sistem HTC Vive bo prva strojna oprema za navidezno resničnost, ki bo skladna s SteamVR. SteamVR sledenje in sistem Chaperone, ki ju je zasnovala družba Valve, sta optimizirana za uporabo s platformo Steam, ki je ena največjih spletnih platform za igre in programsko opremo za operacijske sisteme PC, Linux in Mac.

Oblikovanje panoge virtualne resničnosti

Vse od najave sistema Vive sta družbi HTC in Valve sodelovali s tisoči razvijalcev in partnerjev, da bi ustvarili vsebine virtualne resničnosti po širokem spektru sektorjev; vse od iger in zabave, do zdravja, avtomobilizma, trgovine in izobraževanja. HTC bo skupaj s 15 partnerji pri projektu Vive predstavljal aplikacije za virtualno resničnost na sejmu zabavne elektronike CES 2016, kjer bo predstavil potencial sveta brez omejitev v domišljiji. Vodilni proizvajalec avtomobilov Audi je ustvaril luksuzno maloprodajno izkušnjo, kjer lahko potrošniki raziskujejo virtualne modele avtomobilov, vključno z modelom Audi R8. Družba Dassault bo predstavila, kako podjetje razvija prihodnost oblikovanja izdelkov 3D v virtualni resničnosti. HTC bo na sejmu prav tako predstavil novo znamko za sistem Vive.

Družbi HTC in Valve z novim letom razvijalcem omogočata preizkušanje 7.000 sistemov Valve. Ta bo sicer za komercialno uporabo na voljo predvidoma aprila 2016.