Sony gramofon / PS-HX500

Vinilne plošče ponovno utirajo svojo pot v vsakdanja življenja, zato Sony predstavlja nov prvovrstni gramofon, ki ljubiteljem skladb, shranjenih na njihovih vinilnih ploščah, omogoča glasbeno doživetje v izjemni kakovosti zvoka tudi na poti. Sonyjev model PS-HX500 kot prvi na svetu ponuja pretvorbo vaše vinilne zbirke v kakovost zvoka visoke ločljivosti (Hi-Res) v digitalni obliki (enakovredni kakovosti DSD), da lahko uživate v edinstvenem zvoku, kjerkoli že ste.

Visokokakovostne podrobnosti zvoka

Ustvarjen za glasbene navdušence je PS-HX500 oblikovan za zagotavljanje najboljše možne zvočne kakovosti spoštovanja vrednih vinilnih plošč. Od novo razvite tonske roke do kovinskega krožnika in podstavka; vsaka komponenta je bila skrbno zasnovana za zagotavljanje najboljše glasbene izkušnje.

Ravna tonska roka vsebuje gramofonsko iglo, ki se nahaja v središču njene in tako omogoča neverjetno uravnotežen zvok. Roka ima vgrajeno tudi okroglo kapico glave, ki zmanjšuje resonanco in skrbi za čisto reprodukcijo zvoka. V predel roke je integrirana tudi protidrsna naprava skupaj s sistemom za dvig/spust tonske roke. Premični magnetni vložek je opremljen s sledilno sliko in z lahko nastavljivim ravnotežjem.

  • Gramofon z zvokom visoke ločljivosti (Hi-Res) za najvišjo kakovost glasbe zunaj in naokrog
  • Izjemna kakovost zvoka s pomočjo izboljšanega zvočnega uglaševanja in novo razvite oblike tonske roke ter dizajna podstavka
  • Nova programska oprema za snemanje in urejanje posnetkov na ploščah, izjemno preprosta za uporabo

PS-HX500 ima aluminijasti krožnik, poganja ga pasni motor z dvema hitrostma. Visoka gostota 30-milimetrskega akustičnega podnožja je izražena skupaj z novo oblikovano 5-milimetrsko gumijasto preprogo in štirimi izolacijskimi nogami. Klasični pristop k oblikovanju gramofonov z leti izkušenj je izdelal model, ki lahko zadovolji vsakega glasbenega navdušenca.

Ko vinilno postane prenosno

Zbiratelji glasbenih plošč so na trenutke soočeni s slabšim pretvarjanjem svojih analognih pesmi v digitalne datoteke za poslušanje na poti. PS-HX500 ima vključen visokokakovostni pretvornik DSD, kar uporabnikom omogoča kopiranje njihovih najljubših skladb na prenosni računalnik v obliki digitalne datoteke z zvokom najvišje ločljivosti. To omogoča, da svoje najljubše skladbe iz vinilne zbirke predvajate na osebnemu računalniku, pametnemu telefonu, prenosnem glasbenem predvajalniku in celo v avtomobilu. Predvajalnik odlikuje tudi integrirani gramofonski predojačevalnik, ki vam omogoča neposredno povezavo z zunanjim ojačevalnikom za visoko kakovost glasbenih posnetkov.

PS-HX500 je prvi gramofon na svetu, ki podpira dvojno in enojno stopnjo pretvarjanja DSD (5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit) in tako ustvarja zmogljiv zvočni format, ki bo glasbo poustvaril z natančnostjo in naravno muzikalnostjo. Poleg tega analogno-digitalna pretvorba nudi široko izbiro kakovosti dokumentov, in sicer od WAV do zvoka visoke ločljivosti z višjo bitno hitrostjo in vzorčenja frekvenc skozi dvojno stopnjo DSD. Uporabniki lahko tako uživajo v vinilnih melodijah na poti v vrhunski zvočni kakovosti.

Enostavno snemanje in urejanje programske opreme

Z uporabo programske opreme PS-HX500 za osebne računalnike so lahko vinilne plošče preprosto pretvorjene v zvočne datoteke visoke ločljivosti kar na prenosnem računalniku in tudi urejene v postprodukciji. Združljivo programsko opremo preprosto prenesete s spleta, vzpostavite povezavo med gramofonom in računalnikom ter začnete s procesom presnemavanja plošč. Skladbe lahko kasneje tudi urejate, preimenujete, režete in ponovno sestavljate skupaj – tako boste domišljiji prepustili prosto pot.

PS-HX500 bo v Evropi na voljo od aprila 2016. Podrobne specifikacije si oglejte tukaj.