Samsung KNOX vodilni v novi evoluciji razvoja varnostnih rešitev za poslovna okolja

Konec meseca aprila je bila varnostna rešitev Samsung KNOX deležna izjemne nadgradnje, zaradi katere na posodobljeni verziji Samsung KNOX po novem temeljijo tudi vse rešitve in storitve, ki jih Samsung ponuja poslovnim uporabnikom na področju zdravstva, avtomobilizma, finance in drugod.

Razširitev platforme, ki zagotavlja interoperabilnost

Da bi zagotovil karseda interoperabilno delovanje storitev in rešitev, bo Samsung KNOX, ki je do sedaj podpiral le Samsung Android naprave, podpiral tudi operacijski sistem Tizen in ščitil tudi nosljive naprave, kot je npr. pametna ura Samsung Gear S2. Tako bo še več uporabnikov naprav Samsung deležnih vrhunske zaščite, ki jo zagotavlja večkrat nagrajena varnostna platforma KNOX.

Posodobljeni KNOX bo podpiral tudi delovanje rešitev Interneta stvari, več kot 120 rešitev za upravljanje mobilnih naprav (EMM) od ponudnikov iz celega sveta ter popularne rešitve za enotno prijavo (SSO) in navidezno zasebno omrežje (VPN). Podpora širokega nabora storitev in rešitev za poslovne uporabnike tako zagotavlja prihranek in ohranjanje vrednosti vlaganj v tehnološko opremo v poslovnem okolju.

Več kot zaščita – Samsung KNOX ocenjen z najvišjo oceno zanesljivosti

Samsung KNOX, ki je od predstavitve leta 2013 hitro postal najbolj zaupanja vredna in vzdržljiva varnostna platforma, zagotavlja večplastno zaščito strojne in programske opreme naprave ter aplikacij. To se je vnovič potrdilo konec marca 2016, ko je analitska hiša Gartner varnostni platformi Samsung KNOX 2.6, ki jo Samsung vgrajuje v svoje najnovejše mobilne naprave, podelila najvišjo oceno zanesljivosti „Strong“. Ocene varnostnih platform so bile v začetku aprila objavljene v poročilu z naslovom Varnost mobilnih naprav: primerjava platform, v katerem je bil KNOX 2.6 ocenjen bolje kot katerakoli druga varnostna platforma za mobilne naprave.

Kot piše v poročilu: „Strokovnjaki, ki so zadolženi za zaščito in varnost naprav, morajo pri izbiri programske opreme ali aplikacij za zaščito naprav sprejemati odločitve zgolj na podlagi razpoložljivih informacij. Na podlagi teh morajo presoditi, ali se lahko zanesejo na varnostne nastavitve na različnih napravah, zato smo se pri naših ocenah osredotočili na ključne varnostne zahteve pri mobilnih napravah in na podlagi teh primerjali in ocenili popularne varnostne platforme.“

„Samsung je ponosen na širok nabor vrhunskih rešitev, ki so v celoti zaščitene,“ je povedal Injong Rhee, izvršni podpredsednik in vodja raziskav in razvoja na oddelku za mobilne komunikacije podjetja Samsung Electronics, in dodal: „V današnjem mobilnem okolju, ki se zelo hitro razvija, sta zaščita in varnost podatkov ključni komponenti vseh mobilnih aplikacij in storitev. KNOX je varnostna platforma, ki je že tovarniško vgrajena v strojno opremo najnovejših mobilnih naprav in osnova, na kateri lahko delujejo številne mobilne aplikacije z dobro zaščito in varnostjo zasebnosti podatkov. Analitska hiša Gartner, ki je KNOX-u podelila najvišjo oceno zanesljivosti, je ocenjevala več vidikov zaščite, zato smo na to oceno še toliko bolj ponosni.“

Samsung KNOX je namreč prejel najvišjo oceno zanesljivosti „Strong“ za varnostne platforme v kategoriji Varnost orodij za upravljanje podjetja in je tudi edina platforma, ki je prejela najboljšo oceno zanesljivosti za vsako nastavitev v tej kategoriji.

Samsung KNOX je sicer tovarniško vgrajen v strojno opremo naprav in omogoča zaščito od prvega zagona naprave dalje.

Slika 1_ Samsung KNOX