Yuneec Typhoon H s tehnologijo Intel RealSense na voljo za prednaročila

Nagrajeni dron Yuneec Typhoon H s tehnologijo Intel RealSense je na voljo za prednaročila. Tako bo to postal prvi dron ali brezpilotno letalo, ki bo opremljeno s tehnologijo Intel RealSense. Tehnologija Intel RealSense letalu Typhoon H omogoča samostojno letenje in inteligentno umikanje predmetom, s čimer varnost in ustvarjalne možnosti strank dvigne na višjo raven.

Prvi modeli bodo kupcem poslani v naslednjih štirih tednih. Stranke bodo prejele letalo Typhoon H s tovarniško vgrajeno kamero Intel RealSense R200 Camera in procesorjem Intel Atom, krmilnik ST16 z upravljalnikom Wizard za način z dvema operaterjema, dve bateriji in dodatne propelerje. Vse to bo na voljo v prilagojenem nahrbtniku.

Kamera Intel RealSense R200 in procesorski modul Intel Atom sta brezhibno integrirana s strojno programsko opremo za nadzor leta in dodajata možnost inteligentnega izogibanja preprekam. S kombinacijo specializiranih kamer in tipal sistem podjetja Intel beleži okolje in se o njem uči v treh dimenzijah. Prepoznava vsako oviro, načrtuje alternativne poti in se jim varno izmika.

Gre za bistven napredek v primerjavi z ultrazvočnim preprečevanjem trkov, ki Typhoon H samodejno ustavi tik pred oviro, vendar ne more modelirati okolja ali inteligentno poiskati poti okoli ovir. Modul dodaja tudi navzdol usmerjena tipala za izboljšanje stabilnosti, kar omogoča letenje v stavbah in na prostem, kjer je signal GPS šibek. Za več informacij obiščite spletno stran podjetja Yuneec.

 

yuneec-typhoon-h