Družba Lenovo je na sejmu IFA predstavila hibridno napravo Miix 510, ki je lahko tablica ali pa poslovni prenosnik. V svojem bistvu je Miix 510 zmogljiva tablica, a enostavno namestljiva in odstranljiva tipkovnica jo hipoma spremeni v zmogljiv prenosnik, opremljen s procesorjem Intel Core i7. Piko na i postavi aktivno digitalno pero, tanka in lahka hibridna naprava pa ima vgrajeno baterijo, ki ji zagotavlja do 7,5 ur avtonomije.

Lenovo Miix 510 prepriča že s svojim videzom, oblikovalci so se posvetili pozornostim. Uporabnik najprej opazi hrbtne tečaje, sestavljene iz 280 delcev iz nerjavečega jekla, ki napravi omogočajo zasuk zaslona do 150 stopinj, zato udobje pri uporabi ni vprašljivo. V napravi Miix 510 je prednameščen operacijski sistem Windows 10 in vrsta orodij za produktivno delo, od urejevalnika besedil, aplikacij za analizo podatkov itd. V kombinaciji z na dotik občutljivim zaslonom, osvetljeno tipkovnico ter digitalnim peresom z novo tehnologijo Windows Ink lahko uporabnik nadvse enostavno ustvarja opombe, riše, skicira, tipka, skratka počne karkoli produktivnega. Izboljšana tipkovnica zagotavlja še bolj naravno izkušnjo ob dolgotrajnejšem tipkanju.

12,2-palčni zaslon je občutljiv na dotik in uporabniku dodatno olajša brskanje po spletu, obisk družabnih omrežij, branje e-knjig, ogled filmov … Hrambi večpredstavnostnih in drugih vsebin je namenjen pogon PCIe SSD do kapacitete 1 TB. Miix 510 se izkaže tudi na področju povezljivosti, saj poleg brezžičnih povezav Wi-Fi in Bluetooth obvlada tudi povezovanje v mobilna omrežja LTE.

Baterija zmore do 7,5 ur avtonomije, z vsestransko napravo pa lahko uporabnik polni tudi druge naprave – npr. mobilni telefon. Vsega 880 gramov težki Miix 510 (brez tipkovnice) je resnično enostaven za prenašanje, pa tudi v kombinaciji z miško in tipkovnico še vedno omogoča enostavno delo na poti – ko je treba odgovoriti na kakšno e-sporočilo ali urediti dokument.

Cena in dobavljivost

Hibridna naprava Miix 510 bo v konfiguraciji s tipkovnico in digitalnim peresom na voljo po ceni od 699 evrov (z DDV), naprodaj pa bo oktobra.