Sony Mobile danes predstavlja dva neverjetna dodatka k svoji novi seriji pametnih telefonov, seriji X. Z nadaljevanjem vizije, zastavljene na MWC-ju februarja letos, nudita Xperia XZ in Xperia X Compact še bolj inteligentno in personalizirano doživetje.

Pametna telefona  Sony Xperia XZ  in Xperia X Compact nudita:

  • Dva nova modela v novi seriji X; prvi paradni konj serije X, Xperia XZ (13,2-cm, 5,2” zaslon), in vrhunski Xperia X Compact (11,7-cm, 4,6” zaslon).
  • Izboljšano doživetje kamere z inovativno tehnologijo trojnega zaznavanja slike. Ujemite fotografije brez zamegljenosti, tudi predmete v gibanju v lepih, realnih barvah v vsaki situaciji.
  • Poznan dizajn z ukrivljeno površino za prileganje dlani.
  • Oba pametna telefona sta optimizirana za učenje in prilagajanje uporabniškim navadam ter tako zagotavljata izboljšano uporabniško izkušnjo.
  • USB Type-C™ za enostavno polnjenje, nič več »prave« strani kabla.
  • Pametni izdelki Xperia
  • Xperia Ear, Sonyjev prostoročni pametni izdelek za v uho, ki prinaša novi način komunikacije, bo na voljo od novembra 2016.
  • Xperia Projector in Xperia Agent, združena s storitvami Yahoo Japana in Nestlé Japana za vpogled v uporabniško doživetje.

“Z Xperio vam želimo pomagati, ko in kjer najbolj potrebujete ter tako narediti vaše življenje priročnejše, preprostejše in bolj spontano,” pojasni Hideyuki Furumi, izvršni podpredsednik globalne prodaje in marketinga pri Sony Mobile Communications. “S pametnima telefonoma Xperia XZ in Xperia X Compact lahko ujamete vsak trenutek, kot ga vidite, s slikami brez zamegljenosti tako podnevi kot ponoči in z realnimi barvami, zahvaljujoč novi tehnologiji trojnega zaznavanja slike.”

Ujemite akcijo izjemno hitro z realnimi barvami

Sonyjev prvi paradni konj serije X, Xperia XZ, in vrhunski Xperia X Compact prinašata novo in izboljšano tehnologijo kamere ter nudita najboljše slike Xperie do zdaj. Odličnost kamere se nanaša na Sonyjevo dediščino, zaradi sodelovanja z našimi strokovnjaki za digitalno fotografiranje pa se nova modela ponašata z eno najbolj naprednih kamer v pametnem telefonu. Maksimiziranje Sonyjevega slikovnega senzorja in dva dodatna senzorja za pomoč sta bila dodana k Sonyjevi tehnologiji trojnega zaznavanja slike. To vam omogoča zajemanje lepih slik v gibanju z realnimi barvami v vseh pogojih. Tehnologijo sestavlja Sonyjev originalen senzor Exmor RS™ for mobile, ki zagotavlja izjemno mešanico visokokakovostnih slik in hitrosti samodejne izostritve (AF) s hibridno samodejno izostritvijo s predvidevanjem za inteligentno predvidevanje in sledenje objektom v gibanju za nezamegljene rezultate. Dodatek k temu je senzor Laser AF s tehnologijo zaznavanja oddaljenosti, ki ujame lepe nezamegljene fotografije v pogojih z malo svetlobe. In še več, uživali boste v izjemnih realnih barvah, zahvaljujoč senzorju RGBC-IR s tehnologijo zaznavanja barve, ki natančno prilagodi ravnovesje beline, ki temelji na viru svetlobe v okolju.

Glavna kamera s 23 milijoni slikovnih pik ne zagotavlja zgolj čiste posnetke, ampak tudi izjemno hiter zagon iz stanja pripravljenosti do posnetka v zgolj 0,6 sekunde z dotikom na namenski gumb za kamero. To vam omogoča, da ste vedno pripravljeni na popoln posnetek.

Napredne funkcije so bile dodane za tiste, ki si želijo več fleksibilnosti z ročnimi nastavitvami za dodatno izboljšanje doživetja snemanja in kreativnih možnosti, kot je na primer hitrost zaslonke in kontrole fokusa.

Videoposnetki postajajo vse bolj popularni za zajemanje in deljenje edinstvenih trenutkov na družabnih omrežjih; oba modela prinašata znatne napredke v evoluciji stabilizacije slike, z razvojem Sonyjevih kamer Handycam® s Sonyjevo funkcijo SteadyShot™ z načinom Intelligent Active, ki omogoča izjemne videoposnetke. Sedaj lahko s 5-osno stabilizacijo snemate mirnejše videoposnetke, tudi med hojo ali snemanjem posnetkov od blizu.

Xperia XZ prinaša sprednjo kamero s 13 milijoni slikovnih pik za selfi perfekcioniste, skupaj s svojo visoko občutljivostjo ISO6400 in 22-mm/90° širokokotnim objektivom za najboljše posnetke tudi v slabi svetlobi in pri skupinskih selfijih. Xperia XZ hkrati nudi najvišjo kakovost snemanja v ločljivosti 4K, tako prejmete ostre, čiste posnetke, polne podrobnosti.

Vrhunski dizajn, ki ustreza vašemu življenju

S svojim osupljivim zaobljenim dizajnom površine, 13,2-cm (5,2”) steklenim zaslonom in kovinsko zadnjo stranjo postane Xperia XZ eno in zagotavlja popolno prilagajanje ter lep občutek v dlani. Zaobljeno površino navdihuje monolitska oblika, medtem ko kovina ALKALEIDO™ z visokim leskom zagotavlja sijaj in občutek globine, oba pa krepita njegov premijski dizajn. Xperia XZ je na voljo v povsem novi modri barvi, po vzoru lepote narave – gozdnato modri – poleg klasično mineralno črne in platinaste.

Z dodatkom priljubljenega dejavnika Sony oblike v serijo X združuje Xperia X Compact zmogljivo tehnologijo v manjšem ohišju. Z 11,7-cm (4,6”) zaslonom in zaobljenim površjem je izjemno udoben za držanje v dlani in idealen za enoročne operacije. Vrhunski dizajn pametnega telefona Xperia X Compact se lahko jasno vidi skozi visokosijajni zaključek in kompakten občutek. Pravo tako sledi naši novi prepoznavni modri barvi z barvnim odtenkom megleno modra, skupaj z brezčasno vesoljsko črno in stilsko belo.

Sonyjevo znanje funkcionalnega dizajna se začuti pri pametnem telefonu Xperia XZ preko vodoodpornega[v] dizajna; tako ste lahko brezskrbni ob manjšem pljusku vode in se sprostite pri nenadno razlitih tekočinah ali nepredvidenih plohah. Prepoznavanje, kdo drži telefon v rokah, zagotovi senzor prstnega odtisa na gumbu za vklop/izklop[vi] na obeh pametnih telefonih, Xperia XZ in Xperia X Compact. Intuitivno je postavljen na stranico telefona, tako lahko telefon pograbite in varno odklenete z enim samim gibom, hkrati pa doda udobno prilagajanje vaši dlani.

Zmogljivost je pomembna

Xperia XZ poganja procesor Qualcomm® Snapdragon™ 820 in zagotavlja gladko doživetje na vašem telefonu. Kot eden izmed najboljših mobilnih procesorjev do zdaj podpira procesor Snapdragon 820 z X12 LTE najboljšo povezljivost, grafiko, fotografijo, moč in baterijo.

Dodatna oprema

Xperia XZ in Xperia X Compact imata vsak ujemajoče se ovitke v različnih barvah, vključno s Stilskim ovitkom na dotik (SCTF10/20), ki vam omogoča dostop do priljubljenih gradnikov na pametnem telefonu preko pametnega zaslona, ne da bi morali odpreti ovitek. Za enostavno gledanje videoposnetkov je tukaj Stilski ovitek s stojalom (SCSF10/20), ki ima funkcijo samodejnega vklopa/izklopa s prilagodljivim kotom gledanja. Vsak model bo opremljen z novim polnilcem z Type-C™ USB-jem za enostavno polnjenje.

Pametni izdelki Xperia

Sony nadaljuje z raziskovanjem neomejenih možnosti za inovacije izdelkov na področju komunikacij. Izboljšujemo pametne izdelke in vam tako omogočamo interakcijo in povezavo na bližje, bolj človeške načine. Xperia Ear, Sonyjev prostoročni pametni izdelek za v uho, ki prinaša novi način komuniciranja, bo na voljo na izbranih trgih od novembra. Xperia Ear se odziva na verbalne ukaze z intuitivnimi operacijami in preko brezžične povezave z vašim telefonom. Nudi vam informacije in pomoč preko naravne avtentične glasovne interakcije. Opremljen je s Sonyjevo tehnologijo Agent in senzorjem bližine ter vam tako zagotavlja uporabne informacije, kot je vaš urnik ali druge osebne posodobitve, ko ga vstavite v svoje uho. Tako imate glavo vedno obrnjeno naprej in lahko upravljate stvari brez težav. Sony bo na sejmu IFA predstavil tudi koncepta Xperia Projector in Xperia Agent, združena s storitvami Yahoo Japana in Nestlé Japana, ter tako podal hiter pogled na uporabniško doživetje, ki ga nudijo pametni izdelki.

Dostopnost in specifikacije

Xperia XZ bo globalno na voljo od oktobra 2016, Xperia X Compact pa od septembra 2016 . Xperia XZ bo na voljo v različicah z eno SIM kartico in z dvema .