Magnifico / Charlatan De Balkan / nova plošča / Tivoli, Dalmazia, Kuku Lele

Včeraj je Magnifico (Robert Pešut) v Tivoliju predstavil svojo novo ploščo z zelo zanimivim imenom Charlatan De Balkan. 11 komadov (par od njih nam je že dobro poznanih / Tivoli, Kuku Lele, Ya Mustafa), ki imajo nekaj več v sebi, bodo definitivno komadi, ki se bodo vrteli na radijskih postajah in prav tako na domačih zabavah.

Magnifico ima v sebi nek šarm, ki ga je težko opisati. Ime albuma Charlatan De Balkan je pisan njemu na kožo in ga dejansko pozicionira na mesto, ki si ga zasluži – ne to, da bi bil šarlatan, ampak to, da je on glasbenik Balkana in da so njegove pesmi takšne, da gredo zelo dobro v uho.

Magnifico / Charlatan De Balkan

Ko sem prvič poslušal komad Tivoli, se mi je zdelo, da me je časovni stroj vrgel v neke druge čase, predvsem pa da je to glasba, ki mi je bila blizu v mladosti. In sedaj točno ta “trigger” deluje enako name – ko slišim njegov melos, prebudi v meni občutke iz mladosti. Tudi komad Dalmazia je nekaj podobnega in poslušalca vrne v neke druge čase, ki se jih vsi še dokaj dobro spominjamo. Njegova nova plata je čudovit primer “jugošlagerjev”, ko si skoraj prepričan, da veš, kaj boš dobil, pa vendar dobiš še veliko več. Ne dobiš zgolj glasbe, ampak tudi nostalgijo in kvalitetno izvedeno vsako pesem posebej.

Glede na to, da je glasba Magnifica primerna za vse generacije, bo tako tudi z njegovo novo ploščo, s katero cilja na tujino in niti najmanj ne dvomim, da mu ne bi uspelo. Charlatan De Balkan..

Magnifico / Robert Pesut / Kuku Lele / Live, Ljubljana 9.9.2016