Podjetje Samsung Electronics predstavlja najnovejši zaslon za igranje iger, vodilnega v industriji na področju naprav za igranje interaktivnih iger. Ukrivljen zaslon CFG70, zasnovan za profesionalne igralce, prinaša še boljšo kvaliteto slike in številne uporabniku prijazne funkcije, ki zagotavljajo neponovljivo izkušnjo igranja iger. Zaslon je bil premierno predstavljen na sejmih Gamescom 2016 in IFA 2016.

Kot prvi ukrivljen zaslon za igranje interaktivnih iger, ki vsebuje tehnologijo kvantnih točk, zaslon CFG70 (24-palčni in 27-palčni model) ponazarja sijajne in natančne barve, kar omogoča 125% pokritost sRGB spektra. Ta dodatna osvetlitev omogoča kontrast v razmerju 3000:1, ki omogoča, da oživijo barve in podrobnosti, ki so prej ostale skrite. Zaslon je oblikovan okolju prijazno in ne vsebuje kadmija.

“S tem, ko tehnologijo kvantnih točk uvaja v pionirske ukrivljene zaslone, podjetje Samsung ponuja vpogled v prihodnost igranja iger in predstavlja kvaliteto slike, ki na področju industrije interaktivnih iger še ni bila videna,” je povedal Seog-gi Kim, višji podpredsednik za področje zaslonov v podjetju Samsung Electronics. “Zaslon CFG70 daje igralcem občutek, da so del igre. Je tudi najpomembnejši in vizualno najprivlačnejši ukrivljen zaslon podjetja Samsung do sedaj.”

Hitra in neprekinjena igra

Z združevanjem napredne tehnologije za zmanjševanje zamegljenosti gibanja in VA panela, je CFG70 prvi ukrivljen zaslon, ki ponuja izjemen odzivni čas gibljive slike 1 m/s (MPRT). Hitra stopnja odzivnega časa gibljive slike zmanjšuje prehode zaslona med premikajočimi in animiranimi predmeti, hkrati pa preprečuje tudi morebitne vizualne motnje.

Da bi še zmanjšali zakasnitve, prekinitve in zaostajanje ter ustvarili karseda nemoteno sliko, je v nov zaslon vgrajena funkcija AMD FreeSync Technology over HDMI, ki sinhronizira frekvenco osveževanja in uporabnikovo grafično kartico AMD.

Optimizirana izkušnja igre

Podjetje Samsung je zaslon CFG70 opremilo z uporabniku prijaznim vmesnikom, ki omogoča bolj priročno in dostopno upravljanje z igro. Med igro si lahko igralci ogledajo in prilagodijo vse ključne nastavitve prek nadzorne plošče na zaslonu. Lahko dostopne tipke za bližnjice, nameščene na prednji in zadnji strani zaslona, igralcem ponujajo še več možnosti za hitro posodobitev pogosto uporabljanih nastavitev.

Da bi še dodatno spodbudili predanost igričarjev igri in izvlekli najboljše iz najzahtevnejših iger, vključujoč kompatibilnost s FPS, RTS, RPG in AOS žanrom, je vsak zaslon CFG70 podvržen strogi tovarniški kalibraciji. Ta proces optimizira različne nastavitve, vključujoč razmerje kontrasta, črne ravni gamma za izboljšano osvetlitev in bele ravni za upravljanje temperature. Rezultat tega je ostra in briljantna slika med vsako igro, ki jo igrajo še tako zahtevni igralci videoiger.

Udoben in neprimerljiv prikaz z ukrivljenim dizajnom

Zahvaljujoč obliki zaslona CFG70, ki so jo poimenovali “Super Arena” – zaradi ukrivljenosti 1.800 R (kar predstavlja 1800-milimetrski premer ukrivljenosti) in širokega 178 stopinjskega vidnega kota – se zaslon dejansko ujema z naravno obliko človeškega očesa. Vgrajena LED osvetlitev, ki se prilagaja zvoku, dopolnjuje izboljšano predvajanje slike, zato se lahko igralec povsem preda igri.

Japonski institut za nagrade na področju oblikovanja (Japan Institute of Design Promotion oz. JDP), je zaslonu CFG70 pred kratkim podelil nagrado »Good Design Awards«, ki nagrajuje tehnologije, ki “izboljšujejo kakovost življenja, industrije in družbe”. JDP je prepoznal učinkovitost in izvedbo naprednega igralskega vmesnika zaslona CFG70 in enostavnost njegove uporabe.

slika-2_ukrivljen-zaslon-samsung-cfg70-za-igre