Jan Golja je eden izmed tistih, ki me je, ko sva se spoznala presenetil s svojo preprostostjo – tisto preprostostjo, ki je ni več v našem svetu. Kljub uspehom v življenju (soustvarjalec oddaje Štartaj Slovenija, idejni vodja dobrodelnega tekaškega projekta Mali koraki za velik cilj), izdani knjigi Slovenci v dnevnih sobah, … ) pa je ostal Človek …

Na Facebooku je včeraj zapisal, da se poslavlja od Pop Tvja. Kam? Ne ve še točno, ampak takšnega človeka bi verjetno v svoji ekipi imelo vsako podjetje. Pozitiven, iskren in realen človek. Predvsem pa človek, ki daje in ne samo jemlje, kot smo navajeni.

Ne bom zapisal srečno Jan, kajti srečo si sam krojiš in verjamem, da nas boš vse presenetil s svojim novim izzivom, kjer boš vrgel sidro za nekaj časa.

Kaj je zapisal v Facebook objavi?

Nasvidenje POP TV, Kanal A.

12 let in 15 dni. Toliko časa je trajala moja prva resna zaposlitev. Kako resno sem jo vzel? Zelo! 
Sprva sem bil grafični oblikovalec, to je bilo davnega leta 2007, a zaradi svoje vedoželjnosti, nisem nikoli sedel na stol in čakal na delo. Vedno sem želel več, nova znanja, nove poti, nove izkušnje, .. in to vsak dan. Zato sem postal montažer, asistent, organizator, snemalec, arhivar, v neki fazi deček za vse. Razumljivo, hotel sem še korak naprej, želel sem na teren, med ljudi. Zaradi trme in vztrajnosti sem postal novinar. In ta del, sem vzel zelo, zelo resno. Tako zelo, da mi določene teme niso dovolile nočnega spanca. A nič zato, tudi po 16 ur sem taval in iskal niti, da sem lahko stkal pomembne prispevke. Zakaj? Ker sem vedel, da imam skozi tako velik medij, kot je POP TV/Kanal A, moč, in zato, tudi odgovornost.