Un Bacio Di Luna je že tretji singl K.A.T., eksperimentalnega glasbenega tria, v katerem sta poleg Katarine Čas še Martin Štibernik – Mistermarsh kot avtor glasbe in Mitja Novljan kot avtor besedil.

K.A.T. z Lune pošilja multilingvistični poljub na radijske valove ravno pravi čas za letošnje indijansko poletje, zgodbo pa zaokrožuje s filmsko navdahnjenim videom.

Singl s pozitivnimi vibracijami in humorjem sestavlja triptih žanrsko raznolikih songov, kot sta bila Secret Messiah in Imaginative Man, med drugim pa je tudi nosilna pesem novega italijanskega filma Paradiso (Paradise) , v katerem igra Katarina eno glavnih vlog. Ko je italijanski režiser Davide Del Degan slišal pesem s povsem italijanskim navdihom, se je v hipu odločil, da jo bo uporabil za eno ključnih scen v filmu. Postala je del soundtracka in zdaj s filmom že potuje po svetovnih festivalih. Upamo, da ga bo mogoče videti tudi v naših kinematografih.

Pesem Un Bacio Di Luna sestavljajo raznoliki jezikovni ter stilski momenti, zato je bil tudi pristop do glasbenega spota enak – štirje različni karakteriji reflektirajo različne alter ege posameznika, Katarina pa na koncu ugotovi, da so vsi štirje deli potrebni za celoto.

Mladi up slovenske filmske režije Alex Cvetkov je lani z diplomskim filmom z naslovom Scout, ki se loteva enega najbolj perečih problemov sodobne družbe – temno platjo tehnologije, zaključil študij na filmski akademiji v ZDA. Film je bil prikazan tudi na nedavnem filmskem festivalu v Benetkah in Los Angelesu.

Alex pravi, da je za razliko od hektičnih produkcij projekt bil lepa pika na i ob koncu družabnega poletja, saj so ga trije prijatelji (poleg Alexa in Katarine še Marco Juratovec) ustvarili povsem sami.