Po zabijanju na drvečem vlaku in brezstičnem plačevanju pod Solkanskim mostom marsikdo verjetno misli, da so svetovno znani akrobati Dunking Devils iz rokava stresli že vse nore ideje. Z najnovejšo epizodo svoje nove spletne serije DD Squad pa so dokazali, da temu še zdaleč ni tako. Adrenalinska serija, ki je na družbenem omrežju TikTok dosegla že več kot 10 milijonov ljudi, nam je že postregla z dvema dih jemajočima epizodama, tokratni vrtoglavi podvig pa presega vse meje. Akrobatske vragolije so fantje ponesli visoko v zrak in z žerjava 30 m nad tlemi obesili največji trampolin na svetu, ki jih je pognal tudi do 10 m v zrak! Neustrašni DD Squad so tako vrteče salte in skoke izvajali kar 40 m nad varnim zavetjem tal.

DUNKING DEVILS ZASNOVALI NAJVEČJI TRAMPOLIN NA SVETU

Največji trampolin na svetu je v celoti slovenska zamisel, ki se je v glavah članov Dunking Devils porodila že pred leti. Izvirno idejo, ki je zajemala postavitev mreže med 4 mogočna drevesa, so nadgradili in dvignili še stopničko višje. V želji, da bi svoje akrobatske vragolije ponesli v zrak, so fantje iz DD Squad samostojno zasnovali in sestavili okvir iz aluminijastih stebrov, nato pa ogromno konstrukcijo s površino 150  m2 obesili z žerjava. Gradnja trampolina, ki je meril 12 × 12 metrov, je trajala 2 dni, zanj pa so porabili 36 najlonskih zategovalnih trakov, 300 jeklenih vzmeti, 50 m verige in 50 m jeklenice.

TRAMPOLIN OBESILI NA ŽERJAV IN GA DVIGNILI 30 M V ZRAK

Izzivu je bil kos le najmočnejši, 42 m visok žerjav iz Krančarjeve flote z nosilnostjo 12 ton, ki je največji trampolin na svetu dvignil kar 30 m od tal! Brez podjetja Klančar Žerjavi snemanje videa, ki je potekalo v Sežani, tako sploh ne bi bilo mogoče. Mreža, ki je bila posebno v ta namen naročena iz Francije, je DD Squad med izvajanjem vrtoglavih salt in skokov kot edina prepreka varovala pred padcem v globino. Največji trampolin na svetu jih je namreč pognal tudi do 10 m v zrak, kar pomeni da so Gašper, Jan, Matevž in Maks leteli kar 40 m nad zemljo! Adrenalinska izkušnja, ki so jo vsi sodelujoči doživeli prvič, jih je tako navdušila, da si želijo največji trampolin na svetu poleti 2020 postaviti tudi v Ljubljani!

Maks Veselko, akrobat Dunking Devils in član DD Squad

Občutek, ko praktično lebdiš 40 m nad tlemi, od katerih te loči le nekaj tankih vrvic spletenih v mrežo, je neopisljiv. Na začetku telo doživi šok, a se sčasoma privadi na nenehno gibanje žerjava in odbijanje mreže, ki valovi pod skoki akrobatov. Pospeški, ko te mreža izstreli, so vrtoglavi, let po zraku pa čisti užitek! Vrhunec celotne dogodivščine je seveda trenutek, ko odletiš več kot 10 m visoko in se zaveš, da se pravzaprav nahajaš kar 40 m nad tlemi! Za takšen podvig so potrebni vsaj 4 “odbijači”, ki ujamejo pristanek akrobata v mrežo in mu dodajo svoj odboj; vsa ta energija se prenese na mrežo, ki akrobata trdo in sunkovito objame ter ga požene gravitaciji nasproti.

Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils

Postavitev največjega trampolina na svetu je še en projekt, ki dokazuje, kaj vse lahko naredimo, če združimo moči in se povezujemo. Video, ki je plod slovenskega znanja, je terjal izjemno usklajenost vseh sodelujočih. Fantje so morali imeti 100% zaupanje, saj prostora za napake ni bilo! V veselje mi je bilo spremljati akrobate, ki so leteli po 10 in več metrov v zrak in prepričan sem, da se bo video naših vragolij ponovno viralno razširili po vsem svetu ter tako promoviral našo deželo na sončni strani Alp. Kot pravi naš moto: “Obstaja ena prava smer. Navzgor!”

SERIJA DOSEGLA ŽE VEČ KOT 10 MILIJONOV GLEDALCEV PO SVETU

V spletni seriji, ki je na platformi YouTube zaživela pred slabim mesecem, so nam DD Squad postregli že z dvema dih jemajočima epizodama, ki so jih pospremili tudi z utrinki s snemanj. Medtem ko epizode prikažejo vrhunec posamičnih akrobatskih trikov, nas v vlogu fantje popeljejo na dogodivščino ter nam prikažejo celoten potek postavitve in izvedbe svojih podvigov. Čeprav gledanost serije vztrajno narašča tudi na spletni platformi YouTube, kratki klipi iz epizod žanjejo največji uspeh na trenutno najhitrejše rastočem družbenem omrežju TikTok. Izseki iz epizod in zakulisja so zgolj v zadnjem mesecu dosegli že več kot 10 milijonov gledalcev! Najnovejši posnetki prihajajočih epizod so viralno zaokrožili tudi na avstralskem in ameriškem TikTok kanalu in samo v dveh dneh dosegli kar 4 milijone uporabnikov!