“Očitki pravosodne ministrice ovirajo naše delo”, je del izjave, ki jo je dala ministrica Fajon za RTV Slovenija. Končno se strinjam z njo. Zaradi afere, ki so jo podtaknili ministrici Dominiki Švarc Pipan, sedaj SD ne more več krasti davkoplačevalskega denarja. Sicer čudno, da Fajon to pove na glas, ampak očitno so takšni časi in sponzorji zahtevajo svoje. Kot pri mafiji.

Pred mnogimi leti sem zasledil izjavo: “Vsaka država ima svojo mafijo, le v Sloveniji ima mafija svojo državo.” In v teh dneh dobil potrdilo, da je temu res tako. To, da se SD boji, da pridejo njihove rabote na dan, vendar se vsak dan še bolj pogrezajo v svoje lastno sranje, je simptom države in družbe, v kateri živimo. Očitno je politični modus operandi to, da lahko brezsramno kradejo davkoplačevalski denar, in ko pride afera v javnost, najdejo dežurnega krivca, ki mora odstopiti, ob tem pa mu uredijo še boljšo plačano službo.

Tokrat se jim je zalomilo. Na drugi strani se je pojavila oseba, ki je ni zanimalo 9000 evrov plače, ampak je šla korak naprej in prvič v dolgi zgodovini Slovenije pokazal s prstom na tiste, ki skrbijo, da so “kašče prazne” in si med seboj bratsko delijo denar. Da so v tem dreku tako desni kot levi, pa je verjetno jasno že vsakomur.

Ker je ta oseba postala državni sovražnik za SD, so se odločili, da bodo z vsemi topovi tolkli po njej. Pričakovano, povsem. Pač povsem mafijski prijemi. Nove anonimke, grožnje in vse ostalo, kar pritiče. In taisti ljudje, ki “furajo” to vojno proti Dominiki, imajo občutek, da jim še kdo v Sloveniji verjame? Z vsako izjavo se pogrezajo še globje v drek in vse skupaj samo še bolj in bolj smrdi.

Očitki pravosodne ministrice ovirajo naše delo ja, strinjam se z ministrico Fajon. Ne morejo svojih rabot opravljati naprej, predvsem pa sponzorji zahtevajo svoje. Glede na to, s kom se je srečeval Žibret, bi bilo smiselno preveriti tudi projekte ministrstva za gospodarstvo in infrastrukturnega ministrstva. No, v bistvu bi bilo dobro, če bi se preverila večina projektov, ki so se dogajala v zadnjih letih in kjer so izpuhtele ogromne količine denarja. Samo pri TEŠ6 je odletelo v zrak četrt milijarde evrov.