Zdravko Pocivalsek Thompson Zdravko Pocivalsek Thompson

Delo vlade je pozitivno ocenilo 22 odstotkov anketiranih / najnižja podpora vladi do sedaj

Mediana je za Delo pripravila anketo, ki prinaša zanimive rezultate. Delo vlade je pozitivno ocenilo 22 odstotkov anketiranih, 57,5 odstotka anketiranih je delo vlade ocenilo kot negativno, 18,7 odstotka pa kot srednje. Pred letom dni je delo vlade pozitivno ocenjevalo še enkrat več anketiranih kot danes. Anketa je bila izvedena med 6. in 8. aprilom in na vzorcu 701 polnoletnega prebivalca Slovenije.

Če bi bile volitve jutri, bi največ glasov dobila stranka SdS in sicer 15,6 odstotka, kar je 0,8 odstotka manj kot marca, 12,4 odstotka glasov bi dobila SD, kar sta dve odstotni točki več kot prejšnji mesec.

Sledi Levica z 8,4-odstotno podporo,  LMŠ s 7,5 odstotka glasov, NSi, bi prejela 5,8 odstotkov glasov volivcev in DeSUS bi prejele 2,6 odstotka javnomnenjske podpore. Nekje na koncu je SMC s pol odstotka podpore.

Suma sumarum. Koalicija bi prejela okoli 22 odstotkov glasov, opozicija pa okrog 30 odstotkov.

Če še komu ni jasno zakaj se nekatere stranke tako oklepajo svojih stolčkov, je zgoraj razlaga za to. Tudi to, da vlada nima podpore v javnosti je vsakomur jasno – edino troli in domoljupci jo še zagovarjajo.

Čakam, da bo vlada predstavila rezultate svoje ankete o uspešnosti vlade, ki jo bodo izpeljali z anketo na Nova24 in bo prikazala resnico – delo vlade bo pozitivno ocenilo vsaj 105 odstotkov anketiranih!

Zdravko Pocivalsek Thompson