alenka jeraj alenka jeraj

Kopriva si želi, da bi mediji hvalili delo vlade / za SdSovce so vedno vsega krivi drugi

Alenka Jeraj aka kopriva je oseba, ki očitno ne razume delovanja medijev. Njej bi se zdelo edino pravilno, da bi vsi mediji pisali samo hvalnice SdSovski vladi. Nekako tako, kot je navajena na SdSovskih portalih, ki so namenjeni zgolj izvajanju stankarske propagande. No, pri tem pozablja, da mediji poročajo o delo vlade, vendar ne morejo poročati pozitivno, če imamo več kot 5000 mrtvih, nimamo razglašene epidemije in je Slovenija pred bankrotom, če bi šli v lockdown, ki bi reševal življenja.

Nekateri poslanci SdSa si predstavljajo demokracijo in delovanje medijev precej po svoje. Med njimi je kopriva aka Alenka Jeraj, ki jo moti poročanje medijev. Jaz bi ji na tem mestu predlagal, da jih kar ukinejo, kajne? Da kdorkoli ne piše pozitivno o delu vlade, da naj ga zaprejo, kajne? Očitno je Alenka privrženka “stalinističnih metod”, ki jih v teh časih pogreša, sicer ne bi tvitnila takšne kolosalne neumnosti, kot jo je:

Seveda je vsakomur jasno, da bodo za vse kar se je dogajalo v zadnjih 20 mesecih v Sloveniji krivi drugi. Vlada pač ni mogla delati, če so jo pri tem ovirali protestniki, mediji, šolarji, … Vsak državljan je kriv, da se tej vladi ni uspelo soočiti z epidemijo in jo tudi rešiti.

Ampak, a se spomnite preleta letal ob koncu 1. vala, ko so se taisti ljudje hvalili nad svojo sposobnostjo? Pa tudi takrat so bili protesti, pa tudi takrat je Ustavno sodišče odločalo …

Ja, mora biti kar kriza, če so ljudje shizofreni in posledično ne vedo več kaj so pred časom tvitali, pisali in govorili.

Seveda pa lahko mediji poročajo tudi o uspehih te vlade:

  • smo šesti na lestvici najbolj okuženih držav na svetu na milijon prebivalcev, četrti v EU
  • imamo preko 5000 mrtvih zaradi Covida
  • bolnice nimajo postelj na intenzivnih oddelkih
  • bruto dolg je dosegel 40 milijard evrov
  • neto dolg znaša okoli 25 milijard evrov

Ja, kopriva, res se bi morali mediji hvaliti oblast, kajne?

alenka jeraj