slovenija ima dovolj cepiva slovenija ima dovolj cepiva

Zakaj Janez Janša na tviterju laže, da imamo dovolj cepiva in da ima vlada podporo ljudstva?

Imamo dovolj cepiva in vemo, da bomo epidemijo premagali. Še en včerajšnji tvit, ki je dokazljiva laž. Ja, epidemijo bomo premagali, saj Janezu je 40 včeraj mrtvih zaradi Covid-19 in 3.180 mrtvih v času epidemije očitno zgolj kolateralna škoda. No, da imamo cepiva dovolj je pa precej bosa, saj bomo dobili še 1/4 manj Pfizer cepiva kot je bilo mišljeno!

Ne, Slovenija nima dovolj cepiva. Slovenija nima niti načrta cepljenja prebivalstva, ker ga za to odgovorni ljudje niso pripravili in še sedaj ni jasno povsem kje se morajo tisti, ki bi se cepili, prijaviti – ali preko e-uprave ali pri osebnem zdravniku. In kako lahko nekdo trdi, da imamo dovolj cepiva, če je bilo do sedaj cepljenih 41.439 oseb! Je to ta številka, na katero bi morali biti ponosni?

Še posebej ob podatkih koliko cepiva tedensko dobimo v Slovenijo, je ta del tvita čisti #fakenews in zgolj poskus saniranja škode, ki jo je povzročila ta vlada.

Ne, gre zgolj za beden poskus spina, ki nima veze z realnostjo.

Pa še par stavkov o vsebini tvita, ki ga je objavila vlada: Slovenija ni takšna, kot se prikazuje v osrednjih medijih, vlada ima podporo ljudi. Tudi zdravorazumska večina je dovolj močna in Slovenija je odporna tako na #koronavirus kot na sovraštvo, ki ga nekateri sejejo.

Vlada ima podporo ljudi? Ja, res je. 31 odstotkov ljudi verjame, da dela vlada dobro. Kar ne pomeni, da ima podporo. In za to niso krivi “osrednji mediji”, ampak nesposobnost te vlade, da bi se soočila s koronavirusom na pravilen način.

Zdravorazumska Slovenija? Torej smo vsi, ki ne podpiramo vlade maloumni? Očitno gre za res hudo stanje, če 70 odstotkov (ali 58 odstotkov po anketah) volilnega telesa imenuješ za maloumneže.

In očitno so zdravorazumski Slovenci odporni na koronavirus – a zato je največje število okuženih parlamentarcev in stranke SDS? A zato so se okužili ministri? Aja, mogoče pa niso zdravorazumski?

In Janez omenja sovraštvo? Ne, ne bom šel na njihov nivo, kajti ni vreden tega. Ampak ja, zanj so vedno vsega krivi drugi! Tudi sovraštvo ustvarjajo drugi … Mogoče bi lahko zgolj pogledal tvite svojih sledilcev (tistih vidnejših) in njihove grožnje, ki jih vsakodnevno pišejo na razlilnih komunikacijskih kanalih.

slovenija ima dovolj cepiva
slovenija ima dovolj cepiva
  1. Had, samo tole dopolnilo. Iz poznanstev in vez vem da Slovenija ima načrt cepljenja in NIJZ ga je pripravil že pred novim letom. Drži pa, da ga niso dobro skomunicirali in da ga javnost ne pozna. Kot tudi, da nimajo nobene spletne strani ki bi opisovala kako cepivo deluje in kako cepljenje poteka.

    Kot vedno so strokovnjaki delo opravili dobro, komunikatorji z javnostjo pa ne…

    1. hvala. no, sej to je najvecja tezava – da nihce ne skomunicira nicesar …

    2. Močno upam, da je tole res… vprašanje je samo, ali se bo vlada držala tega načrta, ne bo prvič da bodo strokovnjaki delali eno vlada pa drugo.

  2. Dejstvo je, da bo virus ostal, tako da govoriti o tem, kako ga bomo “premagali” je nesmisel. Premagan bo na enak način kot drugje po svetu, torej ne po zaslugi Janeza Janše ali njegove vlade. Vladni neuspeh pri obvladovanju pandemije se pa kaže v izredno visoki številki mrtvih. Tam, kjer bi ga dejansko morali ustaviti, to je v domovih za ostarele, jim tega ni uspelo, ker so ga ustavljali drugje … pri prodaji žarnic, nogavic, čevljev in pri prehodu občinske meje. Vse vladno ukrepanje okoli te krize, je ena sama blamaža.

Komentarji so zaprti.