Je vlado strah protestov Je vlado strah protestov

Janez Janša ni dobrodošel v rdečih revirjih / vlada na obisk Zasavja z “želvaki” in policijskimi psi, Polona Malovrh pa v svoji maniri laže za Delo

Vlada je na predvolilni turneji po Sloveniji, kjer povsod obljubljajo kaj vse bodo storili za občine, ki jih obiščejo. Tako so včeraj obiskali Zasavje in tudi v mojih krajih obljubljali investicije (širitev VDC v Trbovljah, nov dom za starejše v Litiji, …) , ki jih bodo realizirali naslednje leto – predvolilne bučke in kupovanje miru za davkoplačevalski denar. Vendar je več kot 1500 protestnikov pred Delavskim domom v Trbovljah pokazalo kaj si mislijo o Janezu Janši in njegovi vladi, ki je na obisk prišla z “želvaki” in policijskimi psi. In ablast je imela javno tribuno brez javnosti – kako predvidljivo.

Zasavje je bilo od nekdaj rdeče. Rdeči revirji in knapi so bili trn v peti tudi v drugih časih in tudi tokrat so pokazali kaj si mislijo o tej ablasti, ki so jo pričakali pred Delavskim domom v Trbovljah z žvižgi in glasnim skandiranjem.

Ablastniki so še enkrat dokazali, da jih je strah ljudstva, saj so prišli v Trbovlje z dodatnimi policisti, ki so jih branili pred narodom – žalostno mora biti, da si na ablasti, pa te ljudje sovražijo. No, pa saj Janezu Janši ni šlo za nič drugega kot za to, da spleza na “trbousk raufnk”, itak pa nima “jajc”, da bi se soočil z državljani in stopil pred njih. Že to dovolj pove o njem in njegovem razumevanjem “demokracije”.

Še Alenka Bratušek je pred leti prišla v Zasavje in stopila med rudarje v rovih, ki so stavkali in se dogovorila z njimi. Janez pa se skriva za kordoni policistov in za policijskimi psi. Ampak to je zanj povsem pričakovano, saj zakaj bi se on “ukvarjal z državljani” in njihovimi pogledi na svet. Janez je pač včeraj dokazal, da mu je vseeno za državljane in pokazalo se je, da nima v Zasavju podpore, saj bi ga sicer prišli njegovi podporniki podpirati in ker sem iz teh krajev, verjamem, da bi prišlo do “aufbiksa”.

Še ob eno stvar se bom obregnil. Ob pisanje Polone Malovrh, ki očitno ni bila na mestu protesta. Namreč ona piše, da so protestniki metali granitne kocke v Delavski dom in ga uničevali. Da je bilo nekaj sto protestnikov, ki so bili alkoholizirani in nasilni. No, seveda gre spet za eno izmed izmišljotin dotične osebe, ki je Zasavju s svojim pisanjem povzročila že veliko škode. Nihče ni uničeval Delavskega doma, ampak ona je očitno morala očrniti protestnike kar je bilo povsem pričakovano. Njen tekst pa je tipičen pamflet, kjer ne pove ničesar, ampak česa drugega od nje nisem pričakoval.

Bravo Zasavje za pokončno držo in ablast je zopet pokazala, da ji ni mar ljudstva.

Je vlado strah protestov
Je vlado strah protestov