jansa twitter vlada 1 jansa twitter vlada 1

Zakaj vlada nima lektorja za objave na tviterju / zakaj vlada objavlja #fakenews na uradnem twitter profilu

Vzemite si čas in preberite tvit, ki ga je “community manager” objavil na profilu vlade. Če grozijo predsedniku vlade z levice, je tisti, ki grozi, obsojen na 11 let zapora, če grozijo predsedniku vlade z desnice pa je to svoboda izražanja. Še enkrat preberite tvit in premislite kako ga razumete? Ja, vlada bi lahko plačala lektorja, ali pa bi bi bil community manager vsaj deloma pismen, da se takšnim tvitom ne bi smejali vsi pismeni ljudje.

Da ne bo kdo mislil, da sem prikrojil tvit. Nisem. Dejansko je to tvit, ki ga je nekdo v imenu vlade objavil. In pomen je zelo zanimiv, kajne?

Pa vendar sem šele pri besedilu tvita in se fotografije, ki je objavljena s tvitom nisem niti “dotaknil”. Očitno nekdo izgublja živce, saj primerja 5 mrtvih ob domačem terorističnem napadu na kongres v ZDA z “nasiljem”, ki se je zgodilo v Sloveniji. Sicer nihče ne ve za kaj se gre, ampak to sploh ni pomembno. Janez že ve. Mogoče je imel v mislih besedno zvezo “Smrt Janšizmu” in je to zanj to nasilje?

Ali pa je imel mogoče kaj drugega v mislih, ampak na žalost se nikomur ne sanja o čem govori. Kajti, če poskušam s sklepanjem, potem je verjetno hujše nasilje v Sloveniji – več kot 5 mrtvih? Ampak to ne gre skozi in je lahko edini zaključek dokaj preprost – nekdo ustvarja #fakenews, ki mu bo bodo njegovi verniki verjeli. Nekdo bi bil rad žrtev, čeprav se nihče ne ukvarja z njim.

Ja, smešno je videti uradno račun vlade, ki ga nekdo izkorišča za lastno propagando in širjenje #fakenews. Poznano, kajne? Ja, v ZDA se je dogajalo enako!

jansa twitter vlada 1
jansa twitter vlada 1