Dalmacijo so zajeli požari. Včeraj so se ognjeni zublji približevali Splitu in bližnjim krajem in družbena omrežja so bila polna grozovitih fotografij dima in požara, ki je zakril Dalmacijo in je bil viden precej od daleč. Uporabniki Twitterja smo se spraševali, zakaj vlada RS ne ponudi pomoči Hrvaški

Hrvaška je naša soseda. Imamo par sporov z njimi, vendar sicer imamo super medsosedske odnose. Če imaš takšnega soseda doma, potem mu priskočiš na pomoč, ko se mu karkoli zgodi. In v primeru, da bi mu gorelo stanovanje, bi mu verjetno vsak ponudil pomoč.

Zavedam se, da obstajajo protokoli. Da mora Hrvaška prositi za pomoč in pripraviti spisek, kaj vse potrebuje. Šele takrat pa se lahko začne organizacija pomoči. Pa vendar. Ali ne bi bilo lepše, če bi naša vlada izkoristila priložnost in pokazala, da je človeška in da ji ni vseeno, kaj se dogaja v njeni bližini in bi Cerar poklical Plenkovića in mu ponudil pomoč?!?

No, seveda se to ni zgodilo. Zgodilo pa se je nekaj, za kar bi moral odleteti upravljavec Twitter računa vlade RS. Namreč, njegova razlaga je bila s pomočjo emotikonov! Da! Nekomu se je očitno zdelo hudičevo pametno, da nariše vse skupaj – kljub temu, da gre za zelo resno zadevo, predvsem pa, da so ogrožena življenja ljudi, se je nekomu zdelo to očitno zabavno, ali pa preprosto ni dorasel svoji vlogi.

Glede na to, da se ne ve, kdo tvita v imenu vlade RS – zgolj Urad vlade za komuniciranje, bi bilo smiselno, da bi takšnemu community managerju nekdo razložil vsaj osnovni bonton komunikacije z emotikoni, ali pa bi ga preprosto zamenjali. Tole ni ok. Ponavljam. Takšno komuniciranje ni ok in do tega ne bi smelo priti!

Aha. Dotični tvit, ki ga ne bi smelo biti, spodaj pod njim pa tudi rešitev problema:

Kaj se je dogajalo v Dalmaciji?