Naša vlada bi bila kot noj, če bi ta ob nevarnosti zakopal glavo v pesek. Ker pa noj, kljub mitom, da ob nevarnosti zakoplje glavo v pesek, tega ne stori – ker ne bi mogel dihati (recimo), naše vlade ne moremo primerjati z njim. Ampak dovolj o živalskem svetu.

Ste kdaj razmišljali o tej naši – visoko moralni in etični vladi in kako ona funkcionira? Zelo preprosto, kajne. Za to vlado velja, da ničesar ne rešuje, ampak ko se karkoli zgodi, počaka, da se prah poleže (dobesedno – primer Kemis) in potem pride na prizorišče kot največji zmagovalec.

Kljub temu, da so bila pričakovanja do te vlade zelo visoka, v končni fazi so bili to ljudje, ki niso imeli “kilometrine” v politiki, pa se je precej hitro pokazalo, da so nekaj besede, nekaj pa dejanja. No, če sem povsem iskren – dejanja te vlade še vedno čakam.

Zadnje dni se hvali vlada z visoko gospodarsko rastjo in z nizkim številom brezposelnih. Povsem drži, vendar pozabijo na drobne podrobnosti – da ta vlada ni storila ravno veliko za gospodarsko rast in da je ta vlada zaposlila preko 4000 ljudi v javnem sektorju.

Do sedaj še nismo dobili novih reform, ki so nam jih obljubljali – zdravstvene, pokojninske in reforme trga dela. Ampak nič ne de. To je očitno modus operandi te vlade. Spomnimo se, kako je bilo ob prvih migrantih, ki so prišli v Slovenijo. Vlada se je skrila in potem, počasi začela prihajati iz svojih utrdb in ustoličila Boštjana Šefica – kje se je skrivala ministrica mi še sedaj ni jasno.

Precej podoben sindrom se je zgodil pri Kemisu, ko smo po več kot tednu dni ugotovili, da imamo ministrico za okolje, Ireno Majcen, ki pa ne zna povedat par povezanih stavkov pred kamero. Očitno imamo ministre za to, da imamo njihova imena in priimke, njihovo delo pa opravljajo državni sekretarji, ki so očitno bolj dorasli svojih vlogi in bolj strokovno podkovani.

Verjetno bi se vsak lahko spomnil še par podobnih primerov, kako funkcionira naša vlada. Na žalost so bila pričakovanja velika in razočaranje nad nedelovanjem te vlade je precej visoko. No, pa saj se pozna tudi v podpori vlade in podpori stranki SMC. Na žalost je politika kurba – in v njej vladajo interesi. In ko si na oblasti, plešeš po nareku drugih