Demokracija je očitno ugotovila, da njihova taktika ustrahovanja ne deluje več. Posledično so se odločili, da pripravijo razpis za slovensko pravljico, s katero pa bodo začeli strašiti otroke pred multitikulturalizmom in ilegalnimi migracijami – vsaj glede na vsebino javnega razpisa, ki so ga objavili.

To, da so se odločili za ta korak še enkrat znova pokaže, da se gre njim za strašiti ljudi. Razumem, #fakenews je njihov poslanstvo, predvsem pa obračunavanje z vsemi, ki drugače mislijo – vendar, ko storijo korak v ustrahovanje otrok, ne bi nihče več smel biti tiho. Takšna dejanja bi morali obsoditi vsi, ki imamo v tej državi še količkaj zdrave pameti, predvsem pa, ki se zavedamo kako se začne vse skupaj in kam vse skupaj pripelje.

Revija Demokracija in založba Nova obzorja, d. o. o., sta objavili javni razpis za izvirno slovensko pravljico, ki bo primerna za otroke do 10. leta starosti. In v njej so zahteve:

  • Pravljica naj obravnava nevarnosti, ki jih prinašajo multikulturalizem in ilegalne migracije.
  • Glavni liki so lahko vzeti tudi iz že obsto¬ječe slovenske otroške literature oziroma pravljic, ki pa naj v novi dogodivščini zaživijo v skladu z domoljubnimi in družinskimi vrednotami (npr v smislu: Kekec gre na Kolpo branit mejo…).
  • Pravljica (če je mišljena kot slikanica za mlajše otroke) ima lahko za glavne osebe tudi poosebljene živali, pri čemer pozitivne junake predstavlja domača živalska vrsta, vsiljivce oziroma negativce pa tujerodna invazivna vrsta.
  • Poudarek naj bo na koncu v tem, da je lepo živeti v tradicionalni družini (oče, mama, otroci) in obkrožen s sonarodnjaki/ svojo vrsto.

Na kaj vas spominja tale razpis? Mene na nič dobrega. Kot sem že napisal zgoraj – zgolj na to, da je treba z zastraševanjem začeti že zelo zgodaj – očitno do desetega leta. In ja, spominja me na tisti čas pred 2. svetovno vojno, ko je nemška mašinerija ustvarjala podobno zaroto proti vsem, ki niso bili “prave rase”.

Žalostno je, da se kaj takšnega dogaja v letu 2018 in če sem malce futurističen – bojim se, da bo tega čedalje več. Očitno obstajajo ljudje, ki se strinjajo s tem in ki celo takšne stvari podpirajo. Kot sem že večkrat napisal – strah me je takšnih ljudi, predvsem pa me je strah sveta v katerega nas dotični ljudje v Sloveniji želijo peljati in se trudijo po svojih najboljših močeh, z ustvarjanjem strahu (50.000 migrantov na meji, migrant posilil, migrant … ), z lažmi in predvsem s pridobivanjem ljudi, ki sicer ne razumejo za kaj se gre, vendar so pripravljeni slediti tistim, ki s populizmom in zavajanjem ustvarjajo poligon za svoje lastne cilje.

One Response to Demokracija / razpis za otroško slovensko pravljico / nevarnosti multikulturalizma, ilegalnih migracij, invazivne vrste ..

  1. SloFrog pravi:

    Jutri bo ustanovljena Janševa mladina, drugo leto se bodo slovenski nadljudje drli Heil Janša, 2020. bo zaplinjanje migrantov športna panoga. Res me zanima, kaj je tisto, kar preprečuje, da bi tele fašistične budale utišali in jim prepovedali pisati svinjarije, ki so “spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.