Nesreča na italijanski avtocesti Nesreča na italijanski avtocesti

Ali vlada poskuša zaustaviti beg možganov?

Zadnje dni mediji poročajo o kolonah in zastojih pred izstopom iz Slovenije. 10 in več kilometrske kolone in ure čakanja pred mejnimi prehodi. Slovenci množično bežijo iz Slovenije in jim vlada tega ne dopusti? Hopla, kaj pa, če je vse res?

Niti ne. Gre le za sistematični nadzor vseh potnikov, ki ga je uvedla evropska direktiva in ki povzroča težave potnikom v tranzitu čez Slovenijo. Če k temu prištejemo še velikonočne praznike, potem dobimo odličen recept za katastrofo in velikanske izgube, ki jih bodo deležni avtoprevozniki in ljudje, ki se vozijo v službo preko meje. Sicer bi pričakoval hipne rešitve in posredovanje komisarke za promet Violete Bulc. Pa vendar se to do sedaj ni zgodilo.

Tudi nikjer še nisem zasledil preračuna o tem, koliko denarja bo šlo v “zrak” v teh dneh čakanja pred mejnimi prehodi in koliko več onesnaženja zraka bo zaradi vozil, ki stojijo v koloni s prižganimi motorji. Mogoče pa je to povsem nepomembno, kajne?

Za razumevanje bizarnosti situacije je potreben skok v leto 2015. Takrat je vlada Mira Cerarja začela postavljati tehnične ovire (bodečo žico) na meji s Hrvaško. Da bi zaščitila Slovenijo pred migranti. Taista vlada, ki se je zgražala, ko je to počel Orban na Madžarskem. Kljub temu, da je bilo precej nerganja proti temu, se ni spremenilo nič. Nekdo je dobro zaslužil, predvsem pa je vlada pokazala, da v Sloveniji niso potrebno javni razpisi in lahko posel dobi podjetje, ki je blizu vladajoči eliti.

Če se za trenutek vrnem k naslovu. Ne, vlada ne poskuša zaustaviti bega možganov, je pa dejstvo, da je ta vlada precej okorna pri čisto vsaki stvari, ki se jo loti – diletantska, ampak ima hudičevo srečo, da se ji čisto nič ne zgodi. Ja, res bom zapisal tole – če bi bil Janez Janša na poziciji Mira Cerarja, bi se že zdavnaj zgodili protesti in zahteve po odstopu. Miro Cerar pa je kot Tefal. Čisto nič se ga ne prime in čisto vse se mu samo po sebi uredi. Ima večjo srečo kot pamet, bi rekli stari ljudje!

Srečno, če se boste odločili, da greste čez vikend na svoj vikend na Hrvaško, kar bo verjetno storilo precej Slovencev. Ko boste v vrsti čakali pred mejo, se spomnite, kako lepo je živeti v svetu brez meja. Pa vendar. Ali res živimo v takšnem svetu?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja