Helena Blagne zgoraj brez Helene Blagne ni pokazala golih prsi le brez licil je na fotografijah Helena Blagne zgoraj brez Helene Blagne ni pokazala golih prsi le brez licil je na fotografijah

Ko Janez poskuša preusmeriti pozornost poraza na referendumu s predlaganjem Marka Borisa Andrijaniča za novega ministra

Rezultat referenduma je bil brca v rit trenutni ablasti. Takšno nezaupanje javnosti, ki je svoje nestrinjanje z zakonom in posledično tudi s samo vlado pokazala na referendumu, je seveda potrebno sanirati in Janez se je odločil, da bo preusmeril pozornost poraza na referenduma na način, da bo predlagal Marka Borisa Andrijaniča za novega ministra.

Minister brez resorja, ki bo usklajeval delo ministrstev pri digitalni preobrazbi Slovenije ter vodil Službo vlade za digitalno preobrazbo, ki jo zaradi tega ustanavljajo, naj bi bil Mark Boris Andrijanič – pravnik in lobist Uberja, s prebivališčem na Poljskem, ki je tudi predsednik Strateškega sveta za digitalizacijo.

Se spomnite besed te ablasti o debirokratizaciji? No, tole zgoraj je tipičen primer kako si to oni predstavljajo v praksi. Pač ustanavljajo nove in nove “službe” za svoje kadre, ki so jim zvesti in ki jim pridejo prav. In v primeru fiaska na referendumu, ko se je pokazalo to, da ta ablast ne uživa podpore ljudstva, je bilo treba takoj v akcijo.

Sicer ne smemo pozabiti, da imamo že sedaj direktorat za informacijsko družbo in direktorat za informatiko, ampak Janez potrebuje očitno še Službo vlade za digitalno preobrazbo. Verjetno nihče ne ve kaj naj bi ta oseba počela na tem mestu in kaj bodo njene naloge, ampak za preusmerjanje pozornosti, da se ljudstvo začne ukvarjati s tem, namesto z referendumom, je tudi to ok.

Da bo še bolj jasno za kaj gre? Ne samo za sanacijo škode, ampak tudi za ogromno vsoto denarja, saj naj bi za digitalizacijo  Slovenija iz evropskega mehanizma za okrevanje porabila 21,4 odstotka sredstev, od prejetih 1,8 milijarde evrov nepovratnih sredstev in 705 milijonov evrov posojil.

Seveda mora za to biti zadolžen zvesti človek in tole je krepka zaušnica vsem tistim, ki sodelujejo v Strateškem sveta za digitalizacijo in imajo občutek, da so prijeli boga za jajca.

Helena Blagne zgoraj brez Helene Blagne ni pokazala golih prsi le brez licil je na fotografijah