Kam v hribe Visevnik 2050m z Rudnega polja 50 minut vzpona19 Kam v hribe Visevnik 2050m z Rudnega polja 50 minut vzpona19

Janez Janša s helikopterjem na Triglav / v dveh dneh za njegov privatni turizem preko 20.000 evrov

Janez Janša se je v teh dneh hvalil z “vzponom” na Triglav z Josepom Borrellom. Pri tem je pozabil omeniti, da sta se do Konjskega sedla peljala s helikopterjem in da je ta podvig davkoplačevalce stal preko 20.000 evrov. Lahko je s tujim k … po koprivah mlatiti, kajne?

Desnosučni mediji so bili v teh dneh polni informacij, da je Janez Janša na Triglav peljal 74-letnega Josepa Borrella. Njegov prvi takšen vzpon. Zgodba se je brala kot resnično domoljupska, pa vendar mi je nekaj manjkalo v tej zgodbi.

Portal necenzurirano je odkril tisti mali manjkajoči košček, ki je manjkal v tej zgodbi. Politika se skupaj z Urško nista odpravila peš na Triglav, ampak ju je vojaški helikopter odpeljal do Konjskega sedla in od tam sta se malo več kot uro vzpenjala do Kredarice in naslednji dan sta se povzpela na Triglav. Ko so se vrnili, jih je zopet pobral helikopter in jih odpeljal v dolino.

Glede na to, da to ni bil uradni obisk politika, prav tako pa v Janševem kabinetu o tem niso obveščali javnosti, se zastavlja vprašanje zakaj davkoplačevalci plačujemo turizem Janeza Janše in njegovo zasebne gorske podvige?

Namesto, da bi se Janez Janša udeležil zaslišanja pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki ugotavlja morebitno politično odgovornost nosilcev javnih funkcij pri izvajanju ukrepov, povezanih s covid-19, se je očitno odločil, da bo raje trošil naš denar in peljal Urško in Josepa na Triglav.

V normalni državi bi za kaj takšnega premier že odletel. Pri nas? Ah, kje pa. Pri nas so domoljupci nadnavdušeni nad tem dejanjem. In to, da Janez troši davkoplačevalski denar za svoje privatne zadeve in o njih nikogar ne obvešča je pač zgolj in samo nova normalnost.

Kam v hribe Visevnik 2050m z Rudnega polja 50 minut vzpona19