100.000 evrov bo naslednji dve leti prejemal Zavod Skledar / Strokovna televizija S-TV Skledar za snemanje, fotografiranje in pojavljanje državnih svetnikov v medijih poroča portal 24ur.com. Da, prav ste prebrali. Seveda je bil zunaj razpis z zelo kratkim prijavnim rokom, in edini ponudnik je bil ravno Skledar TV, ki je od države že prejel 800.410,83 evrov (podatki: erar).

Zakaj potrebujejo državni svetniki samopromocijo? Ker je Alojz Kovšča, predsednik državnega sveta, ugotovil, da mu mediji namenjajo premalo pozornosti. Posledično so se odločili, da te stvari spremenijo.

Ker gre za precej velik kupček denarja, ki ga bo dobil “one man band”, bi bilo smiselno preveriti kakšen doseg imajo vsebine, ki jih objavlja Skledar TV na svojih kanalih. Že bežen pogled na njegove komunikacijske kanale pove, da bo to stran vržen denar.

Glede na to, da imamo v Sloveniji ponudnika Vživo.si, ki ima veliko večji doseg, prav tako pa ima svoj TV kanal v vseh televizijskih shemah in prenaša dogodke v živo, bi bilo precej bolj smiselno, če bi državni svet še enkrat premislil o svoji odločitvi.

Seveda razumem, da je to bil “interni dogovor” in da je bil izbrani ponudnik vnaprej znan, vendar takšna dejanja niso ok. In potem se čudimo, da se pojavljajo težnje po ukinitvi državnega sveta?

p.s.: za 100.000 evrov za dve leti še jaz objavljam vsak dan vsebine državnega sveta :)

Skledar TV bo dobil 100.000 evrov za pojavljanje drzavnih svetnikov v medijih v dveh letih
Skledar TV bo dobil 100.000 evrov za pojavljanje drzavnih svetnikov v medijih v dveh letih