Vzpon iz Lepene na Krnska jezera in skok v potok Lepenica

Po vzponu na Kriške pode, sem se odločil, da izberem malce lažjo destinacijo. Krnska jezera, ki so na nadmorski višini 1394 metrov so bila odlična odločitev, saj gre večji del poti po senci. In v teh dneh, ko je tudi v gorah vročina, je bila to super izbira. Za izhodišče sem vzel Lepeno in jo mahnil po označeni poti do Krnskih jezer

Pot na Krnska jezera po oznakah traja okoli 2 uri in 20 minut, sam sem uspel priti tja v uri in osmih minutah. Izbral sem malce bolj strmo pot, namesto, da bi šel po tisti, po kateri gre večina turistov, ki množično obiskujejo Krnska jezera, saj je pot primerna tudi za mlajše. Vendar vseeno – natikači, ali pa allstarke niso primerna obutev za v hribe.

Kljub temu, da je bil torek, je bilo na poti zelo veliko turistov in prav tako je bilo tudi v okolici jezera, kjer so nekateri s svojim kričanjem motili mir, drugi so šli do kolen v vodo (kar je seveda prepovedano) in nekdo je celo okopal svojega psa – ko sem mu razložil, da je to početje strogo prepovedano, je razložil, da samo hladi psa, ki mu je vroče.

No, jaz nisem skočil v Krnsko jezero, ker je prepovedano, se pa sprašujem kakšna je razlika, če dvajset otrok skače po vodi in hrani ribice v jezeru, ali pa če bi skočil vanj? Ja, ne pričakujem odgovora.

Glede na vročino poti nisem podaljšal proti Krnu, kar je bila opcija, ampak sem se spustil nazaj v dolino in sem se odločil, da skočim v Sočo. Vendar, ko sem se vozilo iz Lepene sem opazil čudovit tablo za Šunikov vodni raj in majhen potok Lepenica, še bolj čist kot Soča in povsem neobljuden. In skočil vanj. Čudovit zaključek vzpona na Krnsko jezero …

  1. Ka nisi srečo tote janšaroše v Lepeni? Banda konvertitska!

Komentarji so zaprti.