Slap Rinka je bil že dlje časa na spisku, kamor sem želel skočiti. Vendar sem se odločil, da se iz Logarske doline najprej vzpnem do Doma na Okrešlju in šele potem skočim v vodo pod slapom Rinka. Slednje mi sicer ni uspelo …

Logarska dolina je vedno čudovita. Tudi včerajšnji dan je bil takšen. Sicer napovedane visoke temperature, ampak to me ni ustavilo, ker sem se odločil, da se povzpnem do Doma na Okrešlju.

Vstopnina (v bistvu plačilo za vstop z avtom) v Logarsko dolino je 7 evrov. Sam bi dal še precej višji znesek za vse, ki želijo z avtom v ta čudovit košček narave. Vendar bi bilo potrebno urediti večje parkirišče izven doline in urediti prevoz za tiste, ki ne bi želeli plačati vstopnine.

Parkiral sem pod slapom Rinka in s hitrim korakom šel mimo turistov, ki še vedno pridejo na takšne destinacije v natikačih, ali pa usnjenih čevljih s podplatom (moški). Do slapu Rinka je prava promenada, pot proti Domu na Okrešlju pa je precej bolj prazna in predvsem na njej ni takšnih turistov. Celotna pot od parkirišča do Okrešlja naj bi trajala okoli ure. Vendar z malce bolj strumno hojo pridete na vrh v manj kot pol ure.

Čudovit razgled na Kamniško-Savinjske Alpe in pa čudovite barve narave naredijo svoje. In za trenutek sem razmišljal, da bi šel naprej – vendar je bilo okoli 13. ure in posledično to ne bi bila najbolj pametna odločitev, saj je do Okrešlja pot po gozdu, kamorkoli drugam bi šel, pa bi šel po soncu. In nisem več najmlajši.

Spustil sem se nazaj do slapu Rinka z željo, da se vržem v tolmun pod slapom. No, vode ni niti do kolen, torej sem si lahko uresničil željo samo tako, da sem “provizorično” skočil v vodo, ki je bila precej topla. To sem sicer ponovil parkrat, ker je bilo res vroče in predvsem je prijalo. Škoda, ker voda ni bila precej višja, saj bi sicer lahko ta “skok” izpadel povsem drugače. Mogoče v obdobju, ko bo več vode ponovim ta skok.