Zakaj so starejsi ljudje v Sloveniji diskriminirani in zakaj je drzava pozabila nanje Zakaj so starejsi ljudje v Sloveniji diskriminirani in zakaj je drzava pozabila nanje

Janez Janša zavajal / nevladniki na Metelkovi niso prejeli več denarja kot ga je bilo namenjenega za gradnjo vseh domov za starejše

Vesel sem, da obstaja portal Oštro, ki se poglobi v izjave, ki jih izrečejo predstavniki oblasti, ali pa zapišejo mediji, jih razišče in potem objavi dejstva. Tako dobimo podatke, ki so precej drugačni kot tisti, ki nam jih želi predstaviti politika, ali mediji oz. posamezniki. Tokrat so se lotili izjave Janeza Janše, ki smo jo že večkrat slišali: “Za nekaj nevladnih organizacij na Metelkovi je bilo v zadnjih desetih letih namenjenega več denarja kot za gradnjo vseh domov za starejše oziroma za adaptacijo.

Izjava so na portalu Oštro uvrstili med manipulacije! Zakaj? Ker predsednik vlade ni upošteval dejstva, da so nekaj sproti stroški, nekaj pa so sredstva za gradnjo in adaptacijo domov za starejše, ki so izključno investicijska. Posledično je njegova izjava povsem neprimerna, saj primerja jabolka in hruške!

Nevladne organizacije, ki so registrirane na Metelkovi 4 in 6 ali pa uporabljajo tamkajšnje prostore, so po podatkih Erarja prejele 33,4 milijona evrov javnega denarja v zadnjih desetih letih. Kar je  17,6 milijona evrov več denarja, kot ga je šlo za investicije v gradnjo in adaptacijo domov za starejše.

Sicer pri tem Janez pozablja, da so prejeli 18,8 milijona evrov od javnih ustanov, ki niso pod neposrednim vplivom vlade, denimo od občin, kulturno-raziskovalnih agencij, knjižnic in podobno. Od ministrstev in vladnih služb so te organizacije v desetih letih prejele 14,4 milijona evrov.

Ampak. Vsaka zgodba ima svoj ampak. Po podatkih statističnega urada so splošni izdatki za dolgotrajno oskrbo med letoma 2011 in 2018 znašali 925,98 milijona evrov, kar je 35-krat več, kot so v istem obdobju prejele nevladne organizacije na Metelkovi. Če k temu prištejemo še izdatke skladov socialne varnosti, kot je denimo zavod za zdravstveno zavarovanje, ki so za dolgotrajno oskrbo v istem obdobju namenili še dodatnih 1,98 milijarde evrov, potem so številke povsem drugačne!

Janez je manipuliral in zavajal. Kar je seveda jasno. Ampak, če laž ponavljaš dovolj dolgo, potem temu del državljanov Slovenije seveda verjame. Čeprav je še vedno laž in z resnico nima nobene veze!

Celoten članek s podrobno razlago o manipulaciji Janeza Janše, ki primerja jabolka in hruške je objavljen na portalu Oštro. 

Zakaj so starejsi ljudje v Sloveniji diskriminirani in zakaj je drzava pozabila nanje

 1. Čakaj malo, kdo pa da knjižnicam, občini €€€ ? država. tako,da so izjave JJ točne, za vse je prispevala država.

  1. lol? kaj pa teb ni jasno? katerega dela nisi razumel? ti napisem z velimi crkami in pocasi? bo tako boljse?

 2. “Sicer pri tem Janez pozablja, da so prejeli 18,8 milijona evrov od javnih ustanov, ki niso pod neposrednim vplivom vlade, denimo od občin…”

  Za začetek ohladi svoj ogromni ego, preglej kaj si napisal, potem pa skoči pod mrzel tuš.

  Država=Vlada, Vlada=JJ. Ves denar, ki pride v OBČINO pride od države/vlade. JJ je imel prav, kar je rekel.

  1. lool. dej, ne se smesit. 2 miljardi sta enako 33 milijonom? seveda. v svetu presvetlega janeza, kajne

   ce ne ves kaj pises, pa to ni moj problem … poskusi ponovno

   1. Ti sploh veš kaj pišeš? Preberi si še enkrat vse, potem pa kot rečeno, spusti svoj ego v nižjo prestavo, ker nimaš potenciala, ne dosežkov, da bi se nosil tako visoko, kot se nosiš Roni.

    1. bucko, pejt drugam trosit nebuloze. jaz vem kaj pisem, ti pa ne ves kaj beres in ocitno niti ne razumes napisanega. bo slo? al ti pomagam?

Komentarji so zaprti.