Pa smo docakali nekaj najbolj rumenega. Oz. mogoce se malce bolj rumenega, kot bi clovek lahko pricakoval. Me zanima, koliko casa se bo obdrzal, oz. koliko Slovence zanimajo rumene stvari. Glede na Novo in podobne zadeve, bi rekel, da Slovenci precej hrepenimo po taksnih in drugacnih senzacijah. Ampak ne bom pisal o samem casopisu, vas bom pustil, da ga sami preberete (oz. karkoli ze naredite z njim) bom pa komentiral zabavo ob prvi izdaji Direkta.
Zanimiv ambient, Gospodarsko razstavisce, ceprav bi lahko bilo napisano da je vhod z Vilharjeve, tako da so zenske z visokimi petkami imele problem skakati po kamenju. Pred vhodom odgovorni urednik, ki je vsakomur segel v roko in se s tem ognil nepotrebnemu govoru na odru. In v sami hali zelo v redu postavljena scena. Precej “pomembnezev” iz taksnega in drugacnega sveta, predvsem pa ljudi, ki se pridejo kazati na taksne prireditve. Hrane je bilo dovolj, pijace tudi in ljudje so se pogovarjali. Nekaj casa je band, Partizani, igral na odru sam zase in nekaj go-go plesalk je bilo bolj v okras, kot pa za kaj drugega. Mogoce je bila napacna izbira, kajti od vseh 5-ih, ni bila niti ena za polovico dobre :) Izostren okus pac naredi svoje. In potem cakanje in cakanje in se malce vec cakanja in zgodilo se ni nic. In potem ob 23 uri prinesejo Direkt, ljudje ga vzamejo in oddidejo. Hmm, no ja. Saj kaj drugega itak ni bilo vec za pocet. Skoda, ker bi bila lahko precej dobra zabava, pa je izpadlo vse skupaj samo cakanje na papir. In ta papir, ko sem ga prejle odprl, prinasa novice, ki pa niti niso tako nove. Plestenjakova mama je obtozena pedofilije, Oriana ima italijanskega ljubimca, Roki je odplesal na koki in se kaj bi se naslo. Ampak pocakajte do jutra in ga kupite. Za samo 99 sit!

Izgleda pa takole

5 Responses to Direkt

  1. itak da slovence zanima rumeni tisk. Å e čisto preveč-tako zelo ta Slovenske novice (ki so čisti tabloid in to tudi piše na prvi strani) zamenjujejo za resen kredibilen cajtng. Yellow? We’re not invading if we have to be yellow ;)!

  2. had says:

    prvi dan prodano 50k izvodov.. in padla prva tozba dore za 50 mio sit.. saj clovek ne more verjeti… kmalu bomo postali amerika :) v zelo negativnem smislu.. in kitajska.. v rumenem :)

  3. maja says:

    tam si bil? jst tudi…

  4. […] Ocitno ima ta casopis pri meni pomembno vlogo , kajti danes ze tretjic pisem o njem. Prvic je bilo Direkt, drugic Direkt II. Pa vendar je bilo vedno samo kritiziranje. Tako bo tudi danes. Ocitno se je za njih cas ustavil. Direkt ima se vedno dva dni stare objave, pa me sedaj zanima ali se je njim pokvarila ura, ali pa imajo spet probleme s portalom, tako kot so jih imeli pri Direktu II. Ali pa je to samo posledica da WAZ kupuje Dnevnik. V vsakem primeru nic pretresljivega, mogoce pa se samo znebimo necesa, kar je hotelo biti rumeno, pa mu ni to najbolj uspevalo.   [link] […]

  5. […] pozareport.si – Bojan Požar jaha miško! 21.03.07 | | had razmišlja in zapiše | 11x komentirano Do izida “prvega” spletnega časopisa nas loči okrog 16 ur. Vsaj tako kaže ura, ki odšteva čas na http://www.pozareport.si. Vendar veliko bolj zanimivo kot ura, je to da Bojan Požar jaha miško! Hmm. Sliši se precej čudno in priznam, da je bila tudi prva misel “čudna”, ko sem videl to. Vendar gremo nazaj k pozareportu. Naslov je čuden in gre le stežka v glavo. Ideja o “prvem” spletnem časopisu pa je tudi že stvar zgodovine. Tudi pri nas. O tem je več napisal Davorin: pozareport.si – prvi slovenski spletni časopis?!? Cena projekta, ki se je znašla v medijih je bila ogromna in ob njej sem se pošteno zamislil! Kaj lahko on ponudi, kar ne moremo vsi blogerji, ki pišemo več ali manj zastonj, skupaj? Verjetno bi lahko skoraj brez sredstev naredili konkurenco Bojanu Požrju in njegovemu pozareportu! V končni fazi pa me resnično zanima, kako bo vse skupaj izgledalo. Bo to konkurenca Index.hr, tako kot je ugotovil Delavec v prispevku Pozareport.si, ali pa bo to samo še en projekt ala Direkt, ki je prvič izšel 15. septembra 2005. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.