had blog roni kordis had blog roni kordis

Operacijske mize

Vcasih so operirali na lesenih, kuhinjskih mizah, sedaj pa je potrebno za mizo odsteti preko 100k eurov. Vse lepo in prav, saj smo ljudje vse bolj in bolj razvajeni, ampak kar bode v oci je bilo prikazano v vcerajsnji Tarci. Prikazali so nacin in zasluzke zastopnikov znanih znamk operacijskih miz v Sloveniji in prikazali so, zakaj mora priti do donacije, ki je naletela na taksen odmev javnosti.
Moj pogled na vso stvar je preprost in laicen. Podjetje A prodaja mize za 114k eurov in z 8% njihovega zasluzka, podjetje B prodaja mize ta 164k eurov in neznano koliko zasluzka, kajti zastopnica podjetja Medicoengineering, tega podatka ni razkrila. Je pa zanimiv podatek, da avstrijski zastopnik za podjetje Maquet, taiste mize prodaja za 100k eurov, seveda pa bi za kolicino 18 kosov, kolikor je bil pri nas tender, dal se dodatnih 10% popusta. Hmm. Pri eni mizi zasluzek 64k eurov. Ali tako, kot je rekel bivsi minister Keber, en nov Mercedes. Sicer zelo neumna primerjava, ampak za Slovence vec kot na mestu.
Seveda sedanji minister Brucan je imel drugacen pogled na vso stvar. Vsega je kriva prejsnja vlada. Ampak stvari so se zacele ze takrat, ko je bil tudi on ZE minister!
Pa se opazka glede donacije, sicer moja teorija zarote. Firma Medicoengineering je, prepricana, da bo dobila tender, ze nabavila mize. Ker je vrednost posla vec kot 500 milijonov sit, so si izposodili denar, tako ali drugace. Ker na razpisu niso zmagali in ker so ponudili previsoko ceno za to, kar ponujajo, so se odlocili da donirajo mize, vendar jim morajo donatorji izplacati vsoto, ki bi jo dobili v tenderju, oz. vsaj priblizek. Glede na to, da je njihov zasluzek v tej zgodbi 18x64k eurov, potem lahko seveda tudi spustijo ceno, oz. ni potrebe da bi bila donirana polna cena. In se vprasam, kdo hudica pa stoji za vsem tem projektom. V javnosti se pojavljalo namigovanja, da lobist Bozo Dimnik, bivsi moz Tanje Frantar Zabret iz podjetja Medicoengineering in stric predsednika uprave Petrola Marka Kryzanowskega. Seveda bo Petrol doniral sredstva za mize. Medico bo zasluzil cel kup denarja, ostali trije ponudniki miz pa se bodo lahko obrisali pod nosom.
In zakaj imamo sploh javne razpise, ce se potem stvari resujejo takole?!

p.s.: zadnja informacija: Ne bodo donirali miz! Sedaj, ko javnost ve, s cim se manipulira, je tole se najboljsa resitev

  1. ja človek rabi neki časa, da podatke skup nabere..neki novega izve…
    thanks

Komentarji so zaprti.