Zadnje dni sem bil pozoren na tiskovne konference govorca za Covid-19, kjer se za isto mizo zamenja vsak dan več oseb. In najbolj me je presenetilo, da za nikomer ne razkužijo te mize. Slab zgled je tole, ko taisti ljudje za tisto mizo žugaju državljanom, da smo vsega krivi mi.

Verjetno se marsikdo spomni, da so še nedolgo tega, ko so bili lokali in restavracije še odprte, morali gostinci razkuževati mize za obiskovalci. Ampak očitno to ne velja za “stroko”, ki ji videvamo na tiskovnih konferencah v teh časih. Očitno so oni imuni na Covid-19, čeprav je precej primerov okužb ravno iz teh vrst.

Glede na to, da Kacin vsak dan znova najde drugega krivca za povečano število okuženih s Covid-19 – sedaj so pač za vse kriva druženja, čez kakšen teden bodo verjetno krive koline, potem pride na vrsto smučanje ali pa veseli december, mi je zanimivo, da niso niti toliko “ozaveščeni”, da bi vsaj na tiskovni konferenci pokazali, da se oni držijo ukrepov in dajali svetel zgled.

Tudi fotografija Kacina, ki teče brez maske v Besnici ni ravno najboljša popotnica, ko besni domoljupci želijo raztrgati vsakogar, ki je šel na Šmarno goro brez maske.

Mogoče pa se ti odločevalci niti ne zavedajo, da so veliko škodo naredili Hojsevi sprehodi brez mask ob Kolpi in podobne fotografije, ki so zaokrožile v javnosti in kjer smo dobili zgolj “obljubo”, da se to ne bo več zgodilo. Slehernik bi dobil kazen, “odločevalci” so pač poskrbeli zase in so izvzeti v odloku in lahko po mirni duši delajo vse kar želijo. Pozabljajo pa, da se upor rodi ravno zaradi takšnih dejanj, ki zgolj in samo še poglabljajo nezaupanje v vlado, ukrepe in posledično pomenijo več “antikovidarjev” …

Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto
Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto