Janez Janša je imel včeraj svoj termin na nacionalni televiziji. Ne bom seciral njegovih odgovorov, je pa začuda zdržal brez napadanja celih 24 minut in šele v 34 minuti je prvič omenil Soroša. Seveda so bili krivi za vse zopet drugi, ampak največji zdrs se je zgodil, ko je omenil, da je državni zbor sprejel dva zgodovinska dokumenta – proračun za leto 91 in leto 92.

Najprej sem preveril, če me je neznana kozmična sila vrgla nazaj v prejšnje tisočletje – v čas v katerem očitno živi Janez Janša. Pa vendar ni bilo indicev za to.

Ni bilo katodne televizije pred menoj, ni bilo fičkota pred hišo, ni bilo vojne za Slovenijo, čeprav sta Janez Janša in Jelko Kacin še vedno na istem nivoju, kot v tistih časih …

Indici so kazali, da jaz živim v letu 2020 in ne v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Preverim še na računalniku in ugotovim, da smo res v letu 2020, medtem ko nekateri sprejemajo proračun za leto 91 in leto 92.

Čudovit “Freudian slip”, ob katerem se ne morem nasmejati, saj to niti najmanj ni smešno. Ampak se zgodi, kajne? Vsak se lahko zmoti, še posebej, če delaš toliko, da od marca ni imel nihce od njih 3 ure prosto – verjetno se 100+ tvitov dnevno napiše samih in to šteje v službeno obveznost?

Mogoče pa je Janez Janša zgolj želel na subtilen način povedati, da nas čaka kmalu “železna zavesa” in da naj se pripravimo, kajti proračun za leto 91 in 92 ni vključeval nobenih postavk za bitko s Covid-19. In ja, vsak po svoje lahko naredi množico zaključkov kaj dela leto 1991 v letu 2020. Ni naključij, kajne?

SDS cestita za dan drzavnosti