Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

Kljub zaostrovanju ukrepov se število okuženih ne zmanjšuje / kdo bo kriv za to?

Kolesarskih protestov ni več. Marko Potrč je odšel na Švedsko. Ljudje se naokoli sprehajajo z maskami na obrazih. Pa vendar se kljub zaostrovanju ukrepov, ki smo jim priča zadnjih 14 dni število okuženih ne zmanjšuje. Ravno obratno – kljub temu, da so spremenili metodologijo testiranj in da so zmanjšali število testov so številke vse prej kot obetavne. Kljub temu, da so zaostrili ukrepe, se številke ne zmanjšujejo. Da števila mrtvih, ki smo mu vsak dan priča niti ne omenjam – saj nas počasi pelje proti prvemu mestu.

Dejstvo je, da je ta vlada zavozila tole Covid-19 krizo. Dejstvo je, da je vedno našla krivca za svojo nesposobnost – kolesarji, nasprotniki mask, diskoteke, lovske koče, mediji ….

Lahko grem v neskončnost z naštevanjem kdo vse je bil za njih kriv za Covid-19 situacijo v Sloveniji. Z drugimi besedami – vsi drugi so bili krivi, kot pa oni sami, ki v vsem tem času niso pripravili strategije kako se bomo soočali z epidemijo. Očitno so verjeli, da bo Covid-19 izginil sam od sebe, kot je to trdil Donald Trump.

Ker se to ni zgodilo, smo vsak dan priče novim številkam, ki ne vlivajo upanja. Ja, ljudje umirajo zaradi Covid-19. In ljudje umirajo, ker vlada ni poslušala stroke in je po “svoje” reševala situacijo. Glede na to, da so vmes že večkrat spremenili metodologijo in število testiranj – je vse skupaj še precej bolj čudno. Ampak pri tej vladi me ne more nič več nič presenetiti. Niti podatek, da “Počivalškovi” ventilatorji iz prvega vala ne delujejo in so zgolj napota v bolnišnicah.

In kaj počne vlada? Tvita. 100 in več tvitov Janeza v enem dnevu, kjer obračunava z vsemi, ki ne tulijo v njegov rog. Neskončno število trolov, ki žalijo in grozijo na družbenih omrežjih. In številni predstavniki oblasti, ki verjamejo, da so Trumpu ukradli volitve in se s tem v tem času ukvarjajo.

Medtem pa podjetja in lokali v Sloveniji zapirajo svoja vrata in odpuščajo ljudi, ker ni vlada poskrbela za njih – čeprav jim je prav taista vlada prepovedala opravljati posel. In tega bo vsak dan več, medtem ko milijarde puhtijo v zrak in na koncu bomo ostali revni kot cervkene miši in z ogromnim dolgom, ki ga bomo odplačevali naslednjih par deset let. Ja, to so posledice najbolj učinkovite in uspešne vlade, ki dobiva bitko s Covid-19 zgolj v svojih tabelcah in med troli, ki jo hvalijo. Vsi ostali pa so kot Esmeralda že več kot očitno spregledali in ugotovili, da je resnica povsem drugačna.

Še ena stvar mi je zanimiva. Namreč ta vlada je namenila “poseben poudarek” pri boju s Covid-19 aplikaciji #OstaniZdrav. Ampak zanimivo je, da so ministri in poslanci iz vrst SdSa okuženi? Kako je to mogoče, Ali nimajo aplikacije na svojih telefonih? Ali pa aplikacija ni niti najmanj uspešna v boju s Covid-19?

Še odgovor iz naslova manjka. Kdo bo kriv za to situacijo sedaj v Sloveniji. Saj nam je vsem jasno, kajne? Mi. Državljani smo krivi. Mi smo krivi, ker ne razumemo ukrepov in odlokov, ki se vsak dan spreminjajo. Mi smo krivi, ker ljudje umirajo. Mi smo krivi za vse. Saj je jasno, kajne?

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

 1. Sicer mi je tale vlada daleč od simpatične, vendar pričakovati da bo država magično odpihnila Covid19 je iluzorno.

  Če bi se sleherni posameznik držal osnovnih epidemioloških (ne državnih/vladnih!) priporočil – izogibanje socialnim kontaktom, zadrževanje v lastnem domu in dosledno umivanje rok, bi bil Covid19 verjetno na ravni vsakoletne influenze.

  Torej – problem (tokrat) ni oblast, ampak državljani sami.

  1. z veseljem sprejmem to tezo – ce bi vlada komunicirala z drzavljani na normalen nacin, predvsem pa ne podcenjevalni nacin …

 2. najprej ne enacimo gripe in covida … drugo, ja, cel kup drzav normalno funkcionira, ker so dovolj zgodaj zaceli z ukrepi … pri nas pa se pac menjava ljudi na polozajih …

   1. V bisvtu celotni Daljni Vzhod: Tajvan (kjer živim), Južna Koreja, Kitajska, Vietnam, Tajska in pravtako Japonska do neke mere. Te države imajo skupno preko 1.75 milijarde prebivalstva, okoli 4 krat več od cele EU, pa imajo skupno manj kot 2000 primerov na dan (od tega ima Japonska 1500).

    Jaz se samo čudim zakaj ne znate tega ustavit. Tukaj se očitno da.

    1. ker se raje ukvarjajo s pismi in podpiranjem trumpa :( ker se niso pripravili na 2. val in sedaj odvracajo pozornost s taksnimi dimnimi bombicami ..

 3. Katera stroka? A Beovic /Krek naveza? Že tukaj se začne težava… Pa zakaj ustavljanje javnega potniškega prometa, če so tam že od začetka obvezne maske? A maske niso dovolj? Samostojno na glas razmišljam…

 4. Vladna aplikacija ima učinek žegnane vode, odkar več ne testirajo **takoj** vsakega s povišano telesno temperaturo. Tega pa ne počno, da bi številke okuženih kazale boljšo situacijo od dejanske. Torej nekdo potencialno okužen ne ve, ali je pozitiven, in nima kaj za informirati preko aplikacije.

  Zato me ne čudi, da jo ljudje mečejo s svojih mobijev. Zanič aplikacijo pač odstranimo.

Komentarji so zaprti.