Jelko Kacin – govorec Vlade RS za Covid19 Jelko Kacin – govorec Vlade RS za Covid19

Martinovanja so kriva za porast okuženih s Covid-19, je včeraj izjavil Jelko Kacin

Ko se število mrtvih zaradi Covid-19 v Sloveniji približuje številu 1000 je potrebno najti nove krivce. Še pred meseci so bile to diskoteke, Zrće, Vodice, lovske koče, mladi, ki niso povedali kje so bili … Od včeraj naprej pa so za porast okuženih kriva martinovanja. Vsaj po “mnenju” Jelka Kacina.

To, da je dotična oseba že zdavnaj “ausglajzala” je vsem jasno. Da je njegovo obtoževanje drugih že zdavnaj preseglo normalnost je tudi dejstvo. Da ni sposoben samorefleksije in kritike neukrepanja vlade pa veliko pove o njem in njegovem modusu operandu.

Nazaj k martinovanjem po Sloveniji. Ker so za Jelka to sedaj glavni vir okužb, bi me dejansko zanimalo kje vse so ta martinovanja potekala. Namreč, preko kurca je najlažje obtoževati druge – ko pa je potrebno pokazati na konkretno zadevo, pa samo čri čri in že začnemo spinati celotno zgodbo.

Mogoče pa je Jelko zamenjal martinovanja s proizvodnjo? Mogoče pa je dejansko mislil, da so težave proizvodni obrati, kjer je par sto ljudi na delovnem mestu. Mogoče pa je to vir okužb, kajti vlada ni zaprla gospodarstva na ta način, ampak je dala delodajalcem možnost izbire. In seveda, kdo bi si želel vse skupaj zapreti, če pa lahko ljudje delajo? Še posebej v primeru, ko vlada ne poskrbi primerno za te delodajalce.

Mogoče je Jelko v prejšnjem tisočletju obiskal kakšno proizvodnjo in to sedaj zamenjuje z martinovanjem – no, na žalost to dvoje ni isto in bilo bi povsem smiselno, če bi “vladni govorec” govoril o stvareh o katerih ima dokaze in ne zgolj preko kurca obtoževal vse nič krive za nesposobnost vlade, predvsem pa tudi za lastno nesposobnost.

Sicer pa bomo v teh dneh prišli do številke 1000 mrtvih zaradi Covid-19 … Žalostno, kajne? No, kot je včeraj zvečer povedal Janez Janša – itak smo krivi državljani za vse! Kdo pa bo … Vlada dela vsaj 28 ur na dan, da rešuje življenja …

Naj ugibam – naslednjič bo krivdo zvalil na koline, potem sledi Miklavž (ups, to ne bo krivda, ker RKC), ampak zaprmej bo fejst december kriv za vse … Pa službene zabave … Izgovorov mu ne bo zmanjkalo ….

Jelko Kacin – govorec Vlade RS za Covid19
Jelko Kacin – govorec Vlade RS za Covid19

Komentarji so zaprti.