Včeraj sem spremljal novinarsko konferenco Jelka Kacina – govorca za Covid-19, ki jo je začel tako, da sem čez par sekund ustavil predvajanje in posnetek zavrtel nazaj. Pravilno sem slišal – Jelko Kacin je včeraj izjavil: Včeraj je bilo opravljenih 1391 testiranj. Potrjenih je bilo 1767 novih okužb. Pa vendar, ok, se zgodi napaka, sem pomislil. Ko pa sem videl še tvit s temi številkami, mi je postalo jasno, da niti ne vedo kaj govorijo in kaj delajo.

V teh časih, ko bi moralo biti zaupanje v odločevalce, predvsem pa predstavnike oblasti, ki komunicirajo o Covidu-19 na najvišji možni točki, je pri nas ravno obratno. Najnižjo točko so že zdavnaj dosegli in sedaj se samo še bolj in bolj pogrezajo. In takšne nebuloze na tiskovnih konferencah so samo še dodatna olje na ogenj vsem teoretikom zarot.

Tule spodaj sta še dokaza, da očitni niti Jelko Kacin ne razmišlja ko bere podatke, niti ne razmišlja oseba, ki tvita v imenu Kacina. Kako se to lahko v tej situaciji mi ni jasno, je pa jasen pokazatelj, da je to očitno nepomembno.

In če se kdo sprašuje zakaj je tako nizko zaupanje v to vlado in “strokovni tim”, ki se ukvarja s Covidom? Ravno zaradi takšnih primerov …

Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto
Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto