Smo v “lockdownu”. Vendar se ta ablast ne želi zameriti cerkvi in kljub temu, da sedaj veljajo strogi ukrepi, so danes dovoljeni prehodi med statističnimi regijami med 5. in 22. uro, če gremo na zasebne površine. Očitno Covid-19 danes ne dela, ker je velikonočna nedelja.

Že večkrat sem zapisal, da je Covid-19 izredno inteligenten virus. Ne samo, da je najbolj napadalen po 21. (oz. sedaj po 22. uri), ampak je celo tako pameten, da ve kdaj je “cerkveni praznik” in se prilagodi situaciji in razmeram. Napada ljudi v lokalih, ki niso na B2B sestankih. Prav tako napada zgolj tiste, ki ne pijejo alkoholnih pijač.

Zanimivo bi bilo, če bi se našel junak in bi za zadnje leto pripravil “razpredelnice” odlokov in ukrepov vlade in potem bi kaj kmalu ugotovili, da nimajo ablastniki pojma kaj delajo. Zakaj?

Sedaj, ko smo v 3. valu (kljub temu, da nas niso preletela letala za zaključek 2. vala), bi morali ablastniki, če že zapirajo državo, imeti iste vatle za vse. Tudi za cerkvene praznike. Ampak seveda ne. Za cerkev se bo naredila izjema, kajti njihovi volivci bodo znali ceniti njihovo žrtvovanje in dejstvo, da so ablastniki dovolili državljanom, da gredo izven svojih statističnih regij.

Ja, to je realnost Slovenije. Če gre za cerkvene praznike, bo ablast pogledala skozi prste in delala izjeme. Če gre za vse ostalo, nas bo ablast še dodatno kaznovala.

Plečnikova cerkev svetega Mihaela na Barju 2