Dalj casa se ze sprasujem o tem. Namrec, kje je meja morale pri fotografiji. Kdaj posegam prevec v clovekovo zasebnost in do kam grem lahko. Kaj je sploh se zasebnega v casu digitalnih fotoaparatov, ko si na vsakem mestu in vsak trenutek ze tako ali tako pod kontrolo kamer, poleg tega pa ima tudi vsak GSM telefon ze kamero, s katero se lahko naredijo precej dobre fotografije. Na vsaki prireditvi ima skoraj vsak obiskovalec digitalca, s katerim lahko naredi taksne ali drugacne fotografije. Dejansko so ti mali kompakti precej bolj neopazni in z njimi lahko naredis precej dobre “moralno sporne” fotografije, ki ti jih veliki, takoj opazni DSLR-ji ne dopuscajo.

Zanima me vase mnenje. Je tale spodnja slika moralno sporna?

15 Responses to Moralno sporne fotografije

 1. samuelion says:

  saj se pa samo hlačke vidijo. kaj je tu spornega? še obraza ne kaže. Če napišeš kdo to je, je lahko že malo sporno.

  Sicer pa je na javni prireditvi in to ne bi smel problem. Par dni nazaj si slikal obrite pičke pa te to ni nič skrbelo :evil: za to kiklco pa sprašuješ =P

 2. had says:

  haha.. res je.. za tiste mucke me ni skrbelo.. ker so zato tam, da jih pokazejo.. pa tudi ta je bila tukaj za to, da je pokazala kaksne hlacke ima na sebi.. dejansko je pa res, da je moralno vprasaje tukaj, samo moja morala.. ljudje se pa itak naslajajo nad taksnimi in drugacnimi ritkami.. in zanimivo.. tiste cist gole niso tolk zanimive, kot tiste vsaj malce pokrite..

  to kiklco sem dal kot primer.. kajti taksne slike se pojavljajo v “zlatenica” cajtngih (pika bozic in tampon, tanja zagar in njena rit)..

 3. Hirkani says:

  Ta slika se mi ne zdi moralno sporna. Itak vidiš precej več, če greš samo na plažo.
  In če si zgoraj na odru, je vnaprej jasno, da te ljudje gledajo od spodaj gor.

 4. exorciser says:

  nič spornega ne vidim v tem. četudi bi povedal kdo to je, obleče naj dolge hlače pa bo…oziroma potem nič ne bo :)

 5. samuelion says:

  torej dolge hlače pa velik dekolte :evil:

 6. david says:

  imho so moralno sporne samo reklame v ozadju :)

 7. had says:

  @david: dobro opazas :) v bistvu jih je res prevec..

  @samuelion: ali pa vsaj ruta okrog glave :evil:

 8. Mario says:

  konec koncev je to samo reklama za Turbo Angels. Sej je jasno da punci samo izzivata fotografe s kostumi in da je na prvem mestu vizualnost, šele nato pevski talent.

 9. Gaby says:

  Saj pa ni neumna, da ne bi vedela teh zadev. Stati na odru in se pretvarjati, da te ne bo kdo slikal pod kiklo.. Kaksna naivna mogoce.

 10. […] Ena fotka iz mojega bloga in druga iz Mobisuxa. […]

 11. Position-Female says:

  Bi bila moralno sporna, če bi se videl celulit. :)

 12. had says:

  hahah :) v bistvu imas prav.. no.. tiste, kjer se vidi, ne objavim :) da ne bi odgovarjal za pocutje bralcev :)

 13. […] O tem sem pisal tukaj (intelektualna lastnina), tukaj (kraja intelektualne lastnine), tukaj (kraja fotk) in nazadnje par dni nazaj tukaj (kraja fotk). O moralno spornih fotografijah sem pisal tukaj. In danes zjutraj me preseneti komentar na Vecerovem blogu, kjer mi Veky pove, da je opazil dve moji fotografiji v Slovenskih novicah v Bulvarju. Seveda nisem niti pomislil, da bi bilo to lahko res, kajti vseeno sem mislil, da so novinarji tisti, ki spostujejo intelektualno lastnino in avtorske pravice. Pa vendar, sem se moral prepricati na svoje oci. Skok do kioska in nakup Slovenskih novic (jeap, naredil sem to). Odprem Bulvar in pred seboj zagledam dve fotografiji, moje delo na Avto motor showu v Ljubljani. In gledam, ce bom kje videl watermark, ki je na vseh mojih fotografijah. In ugotovim, da ga ni. Obrezano ravno toliko, da ni napisa http://www.had.si in objavljeno brez imena in priimka avtora v komercialne namene. Klic na urednistvo Slovenskih novic. Glavnega urednika g. Bauerja na zalost ni bilo, sem se pa pogovoril s prijazno (verjetno) tajnico in ji razlozil problem, oz. krajo fotografij. Pustil sem ji podatke, ona pa mi je obljubila, da me poklice g. Bauer v ponedeljek. S.H., tako kot je podpisan avtor clanka (oz. prispevka) verjetno bere tale blog. Ker je verjetno opazil, da me zelo moti, ce mi nekdo ukrade mojo lastnino in da sem isto stvar poudaril ze zbljt-ic, bi lahko vedel, da ne bom ostal ob tem ravnodusen. V bistvu sem imel precej lahko delo, kajti o Direktovi kraji z Jonasovega bloga sem ze pisal. Prav tako je tudi Jonas napisal, kako bo na hitrico zasluzil. Takrat sem ga tudi jaz delno kopiral (upam, da me ne tozi) in ocitno sem naredil dobro delo. […]

 14. igor says:

  Se niti ne sprasujem ali so sporne ali ne. Se pa sprasujem, ce se vidi na prvi fotografiji, da ima pevka vložek n s tem posledično menstruacijo :)

 15. norTON says:

  ne zdi se mi sporna,
  saj ona je tako “pripravljena”, da je hotela svoje čare pokazati.
  in tudi ima kaj.
  l.p.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.