had blog roni kordis had blog roni kordis

Gužva v Koloseju

Ogled filma v Koloseju, je lahko prav prijetna pustolovščina. Prideš več kot 45 minut pred predstavo, da bi kupil karti, ker preko GSM telefona stvar ni delovala in začudeno ugotoviš, da je pred teboj v vrsti več kot 200 ljudi. Logično začneš razmišljati in preračunavati pretočnost blagajn, ko ugotoviš, da do predstave ne boš prišel do kart.

Od šestih možnih blagajn, so obratovale štiri. In ko sem opazoval ljudi, ki kupujejo karte in se vsaj par minut odločajo v kateri vrsti bi sedeli in ko ugotovijo, da so najboljši sedeži že zasedeni, da bi mogoče sedeli kje drugje, si izberejo drugo predstavo. In to traja. Ljudje v vrsti smo se spraševali, kako je to mogoče, zakaj nobena blagajničarka ne pohitri vsega skupaj. Pa je bil odgovor več kot na dlani. One so plačane na uro in jim je vseeno, če ljudje ostanejo pred dvorano.

Izbran film se je začel ob polni uri, vendar je bila ura že deset minut čez uro, ko sem jaz še vedno čakal v vrsti in se smilil samemu sebi. Razmišljal sem, če se mi sploh splača iti gledat film, katerega začetek bom zamudil. Ko sem končno uspel priti do blagajne, je blagajničarka rekla, da se je film začel pred 13 minutami. Ah ja, kaj mi je ostalo drugega, kot da sem kupil dve karti, ki sta se seveda podražili od zadnjega obiska in sedaj stane ena 1186 sit?? Jeap, prehod na Evro, ki ne bo podražil čisto nobene stvari, se že pozna.

S kartama v roki se poženeva proti dvorani, kjer so bila vrata še vedno odprta. In še vedno so se vrteli predfilmi. 15 minut predfilmov in oglasov? No, tokrat sem bil povsem zadovoljen, da to obstaja!

In potem se začnejo dogajati zanimive stvari. Ljudem začnejo med akcijskimi prizori zvoniti telefoni in namesto, da bi ga dotična oseba ugasnila, oz. nastavila na tiho zvonjenje, se ona sredi dvorane oglasi na telefon in se pogovarja. Par žvižgov, ki so s tem izrazili svoje mnenje o telefoniranju med predstavo očitno ni zaleglo, kajti ista stvar, po istem scenariju se je zgodila še parkrat. Poleg te ženske, ki očitno ni morala zdržti brez mobilnika niti v kinu, je bilo podobnih primerkov še kar nekaj. No, nekateri so rajši cel večer tipkali SMSe. Si res ljudje ne znamjo organizirati več življenja brez mobilnika? Oz. je mobilnik vse, kar jih povezuje z ostalim svetom?

Pred mnogo leti, več kot 25, ko so bile filmske predstave še bolj poredko, smo v Zagorju, pred začetkom filma ploskali in žvižgali. To je bila nekašna posebna uvertura v film. In med predstavo bili tiho kot miške. Ampak sedanji čas je vse to skupaj precej obrnil na glavo. In nekako mi postane jasno, da se zgodijo bombni preplahi, ko imajo gledalci vsega skupaj dovolj in rajši pokličejo, da je bomba v dvorani, kot da bi gledali film do konca. No, ni čisto tako. Ampak jaz bom dejansko premislil, kdaj bom spet naredil to napako in si film ogledal v “mega kinu”.

 1. Pri nas imamo kino kar doma. Å e nov TV rabimo, pa bo sploh super. Mojo družino stane obisk kina, če ne štejem bencina in požrtij, najmanj 10k. Za ta denar dobim 2-3 DVD, ki jih lahko udobno zleknjeni na kavču ogledamo doma. Pa še kokice so boljše. Brrr, v Koloseju smrdi….

 2. Heh, se pridružujem mnenju Hirkani. Ne samo da smrdi, ampak tudi gnije in še najbolj moteči element so drugi
  gledalci, ki ne poznajo kulture gledanja filma in to da v dvorani niso sami. Poleg tega pa mi še odžirajo
  že tako mali skupek živčevja.
  Enivejs.. domači kino, neprecenljivo!!

 3. Predvidevam da si šel bonda gledat.
  Take filme se splača iti gledat malo kasneje, ko se naval poleže in dvorane niso več nabito polne. Pri takih filmih je to sploh pomembno, ker čez kak teden dva po otvoritvi ni več tolk te mularije, ki se ne zna obnašat.

  Drugače pa ne razumem folka, ki karte kupi v koloseju. Imaš mobitel pa kupi karte tam. Å e bolje pa je da si vzameš jokerja in lepo preko interneta kupuješ karte (pa še kako zastonj dobiš na ta račun).

  S punco veliko hodiva v kino in zmeri lepo prej že nabavim karte in zmeri računava da imava 15 minut fore ker se film ne začne takrat ko je napisan. Če čakava čakava v vrsti za kokice.

  To s 15mi minutami je meni zelo vredu. Če nočeš gledat pač prideš malo kasneje, če te pa zanimajo napovedniki pa pač greš malo prej in si jih pogledaš. Edino reklame mi gredo na kurac, ker nimajo kaj tam delat.

  Vendar je pri nas še vredu. V Londonu je šele katastrofa. Tam je pa pred filmom 45 minut reklam (vse od komercialnih pa do onih “don’t drink and drive”, trailerjev & ena risanka. S tem da je karta 3x al 4x dražja.

 4. Nikoli ne bom razumel tistih, ki se silijo na večerne predstave. Å el sem na premiero Bonda, v četrtek, na prvo predstavo ob 3h popoldne. Bilo nas je kakih 30 “izkušenih”, ki že vemo, kdaj si takoj na vrsti pri nakupu karte in kdaj je mobi mladina povečini še v šoli. Že dolgo ni bilo tako fino, osredotočil sem se lahko le na film in prav nič me ni zmotilo. Kdaj se splača kaj izpustiti in iti ob (za nekatere) nenavadni uri.
  Trailerjev in reklam pa je res preveč in vedno več.

 5. eh ja.. ce bi bilo vse tako preprosto.. sem poskusil nabaviti karte preko gsma, pa ni bilo mozno.. ne vem zakaj ne.. ampak predstave ob 15 uri :) ni bilo med moznim izborom.. joker ni deloval na avtomatu.. in tako mi je ostala samo se moznost, da cakam v vrsti, da bom videl jamesa blonda..
  jeap.. sicer pa se strinjam.. domac kino je zakon.. v bistvu tudi gledanje filmov na laptopu v postelji :)))

  ampak vcasih je treba podpirati filmsko industrijo in kapitalu dati tudi svoj kapital.. ampak se bo od sedaj naprej to zgodilo bolj poredko :)

 6. Saj, Had, saj podpiram filmsko industrijo in DVDje kupujem ;)
  Blond James Bonda si pa vsekakor moram čimprej ogledat.

 7. Ampak a je kdo opazu da so kokice v Koloseju ratale zanič???!!! Baje jih niti ne delajo sami več….in svežina kokic je tist k jih nardi dobre…super, povišat ceno pa znižt kakovost storitve…

Komentarji so zaprti.