had blog roni kordis had blog roni kordis

Podražitev električne energije

Zaenkrat je to samo želja predstavnikov GIZ (gospodarsko interesno združenje) distribucije električne energije, ki združujejo Elektro Celje d.d., Elektro Gorenjska d.d., Elektro Ljubljana d.d., Elektro Maribor d.d. in Elektro Primorska d.d..
Podražitev električne energije bi morala biti po njihovem mnenje 9,28%, oz. okrog €3 na posamezno gospodinjstvo s povprečno porabo, kajti pri posameznih gospodinjstvih elektro družbe še vedno poslujejo z izgubo!
Vendar kot sem že napisal, je ta podražitev za zdaj samo želja, ki se lahko uresniči po 1.juliju, se bo pa podražila električna energija s 1.marcem in sicer zaradi uvedbe višjih trošarin in sicer za 1,1%.

Zakaj ne bi dvignili električne energije kar za 30% in bi bila končno držva zadovoljna in ljudje, ki sedijo v nadzornih svetih bi lahko dobili primerna plačila za svoje “takopomembnodelo”, ki ga opravljajo!

  1. Had, gospodje na ministrstvu za gospodarstvo so že lani začeli govoriti, da bodo elektriko morali podražiti zaradi zaprtja jedrskih blokov v Bolgariji. Zaradi tega ima slovenski elektroholding na Balkanu na voljo manj energije, ki jo bo moral nadomestiti z uvozom dražje iz Nemčije. Poleg tega so objavili, da je holding prisiljen celo kupovati elektriko v Italiji, ki je najdražja v Evropi. Seveda pa gospodje z ministrstva oziroma vlade niso pojasnili, zakaj Janšev prijatelj Bavčar elektriko iz Je Krško izvaž v Italijo, da jo držvni elektroholding lahko po neprimerno višji ceni kupi nazaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja