Sicer sem bil prepričan, da sem bom izmuznil, vendar mi očitno ni uspelo. Alcessa me je določila, da napišem sedem faktov o sebi. In ker se rajši ukvarjam z drugimi, kot s samim seboj, mi tole predstavlja zelo zanimivo preizkušnjo. Pa vendar ne s stališča, da ne bi imel kaj napisati o sebi, ampak predvsem, ker ne vem, kaj bi sploh izpostavil. Veliko lažje bi bilo, če bi nekdo drugo to pisal o meni, vendar bom vseeno poskusil!
1. kritičnost.. Nikoli v življenju nisem bil zadovoljen s stvarmi, ki so jih počeli drugi, kajti vedno sem verjel, da sem jih sposoben narediti boljše. Zategadelj sem velikokrat rajši sam naredil stvari, ki bi jih morali narediti drugi. Vse skupaj pa se je impliciralo v kritičnost do vsega in vseh.
2. pretiravanje.. Vsako stvar, ki sem jo odkril, oz. sem se je lotil, me je hitro potegnila vase. In nikoli nisem imel meje, do kam lahko grem. Pretiravanje mi je bilo vedno v užitek in vedno sem se držl pravila Nietzschejevega “Kar me ne ubije, me krepi!
3. strah pred višino.. Jeap. Priznam. Strah me je višine. Kljub temu, da poskušam prebroditi ta strah, katerega razlog poznam, me včasih popolnoma preseneti in razoroži. In zavedam se, da je strah votel, okrog pa ga ni. Vendar je vseeno včasih močnejši od mene.
4. smrt.. Kot otrok sem imel vizijo lastne smrti. Pri 27 letih naj bi namreč sredi Zagorja name padlo letalo in jaz bi umrl. Sanje so bile tako žive in tako močne, da sem se oklenil vizije smrti in tako tudi živel svoje življenje. Ko sem se soočil s samim seboj in svojim beganjem pred resničnim življenjem, sem to smrt spremenil v življenje in začel drugačno živeti.
5. monogamija.. Nisem verjel, da se mi bo kdaj v življenju uspelo ustaliti in živeti življenje samo z eno osebo. Veliko lažje mi je bilo menjati ženske in se prebujati sam v postelji. Monogamijo mi je bila neznana, dokler nisem spoznal svojega manjkajočega koščka, ki me dopolnjuje.
6. bog.. Nietzsche je rekel Bog je mrtev! Sam sem bil vzgajan v ateističnem duhu, odprt za vse religije, ki bi mi lahko dale smisel življenja. Vendar sem kaj kmalu ugotovil, da mi nobena vera ne more dati smisla življenja, če si le tega ne naredim sam. Tako sem ostal ateist, kljub eksperimentom z raznimi religijami, oz. sektami, ki pa so se v končni fazi prikazale v povsem drugačni luči. Tako se mogoče sliši precej vehemento, ampak dejansko sem sam zase bog, kajti odločam o svojem življenju in mogoče še o kakšnem drugem življenju!
7. alkohol.. Nikoli v življenju še nisem poskusil alkohola, kar se nekaterim zdi precej nenavadno. Vedno, ko pride do prepira, katero pivo je boljše, Union ali Laško, jaz zatrdim, da je CocaCola zakon! Preprosta odločitev, ki sem jo sklenil kot otrok in ki se je držim še dandanes. Marsikdo me vpraša, če mi je žl, da ne pijem alkohola, pa mu na žlost lahko odgovorim samo to, da ne vem če mi je žl, ker ga pač še nisem poskusil.

Upam, da se s temi sedmimi dejstvi nisem preveč razkril :evil:
Sedaj pa še lista blogerjev, kateri naj nadaljujejo verigo:
ulica na blog 3, em3r10, vini, napo, milan’che, ma.tija.cc, Cerpin Taxt

18 Responses to Blogersko verižno “pismo” – sedem dejstev o meni!

 1. alcessa pravi:

  Bom rekla le: vau. Ful zanimivo.

  1. Sama kritičnost rada zatiram, da se z ljudmi boljše razumem :-) To ne pomeni, da hinavim, pomeni samo, da lenarim, dokler mi kdo ne zapleše sambe ali rumbe po glavi. Takrat začnem videti ČISTO VSE :-) in česar ne vidim, si steoretiziram. In nič me ni sram povedati…
  2. A še nisi 27? Vizija smrti lahko enostavno pomeni tudi korenito spremembo, prerojenje. Lahko pa tudi pomeni, da si kot otrok živel določeno občutljivost in si je tvoj duh dovolil fascinantno igro z enim od najbolj vznemirljivih pojavov?
  5. Monogamija je fajn. Se strinjam.

  7. Alkohol ni tako fajn. :twisted:

 2. Vini pravi:

  had, si moral tudi mene potunkat, a? :) danes ocitno spet ne bom spal :P

 3. Peter pravi:

  pisdo podpišem se pod vsako tvojo…razen zadnjo malo modificiram, da ne pijem že 3,5 let…ni mi več, kar pa nekateri še danes težko razumejo…

  aja, meni je pa voda zakon..:D

 4. Sunshine pravi:

  Uau, full zanimivo branje!!! In glede na to, da se ne poznava prav dobro, me malo šokira da se lahko čisto najdem v prvi, šesti in v sedmi točki. Sem pa malček bolj zmerna kar se tiče odkrivanja novih zadev, strahu pred višino imam čisto malo (najbrž prej nelagodje kot strah), monogamija pa mi ni the-only-way-to-live, čeprav mi je bila v zadnji zvezi naraven način funkcioniranja (ker sem koza verjela da je to TO). :) Aja, pa alkohol sem kot najstnica poskusila, a ga praktično sploh ne pijem.

  Me res veseli, da si se odzval alcessini nalogi. ;)

 5. Zanimivo tole s smrtjo :/ Imaš kakšen poseben razlog, da še nisi poskusil alkohola? Kaj pa druge droge?

 6. ma.tija pravi:

  /&%!##*?$&!! mene? :)

 7. Cic pravi:

  1. kritičnost – da! Da sem sposoben vse narediti bolje – ne! (poudarek na narediti, lahko vedeti … :;) )
  2. pretiravanje – da! A ne za dolgo, žl.
  3. strah pred višino – definitivno! Ampak zanimivo ne v letalu, helikopterju, zato pa v stavbi, na mostu, na strmini.
  4. smrti se ne bojim
  5. monogamija – definitivno
  6. bog – definitivno ne
  7. Alkohol poskusil, tudi bil pijan, vendar povsem nepotreben za moje razpoloženje. Lahko sem najbolj razposajena oseba v družbi, pa edini brez požirka alkohola. Kot gurman pa cenim kdaj pa kdaj dobro kapljico, ampak ne kot omamo. Na enak način kot hrano. Če pa bo v naslednjih 12 urah vozil, niti kapljice!

  8. Sem že večkrat izjavil: zelo podobno :)

 8. Neferete pravi:

  Pepsi je zakon alkohol je bljak.

 9. nada pravi:

  Z veseljem bi te naskrivaj objela.Fejst fant si.

 10. Milan'che pravi:

  Ok, bom napisal. Sam da razmislim ali naj poskušam biti iskren ali iskreno duhovit… ;)

 11. srečkica pravi:

  jao od coca cole ravno tako jetra razpadajo. čestitam za antialkoholjado in monogamijo.
  kdor ni preizkusil, ne ve.

 12. pokahontas pravi:

  se strinjam s tem, da smo vsi “mali” bogovi ;)

 13. kr_edn pravi:

  No, had čestitek glede ateizma pa monogamije. Glede alkohola…ne morem verjet, da poleg mene se še kdo najde….ves čas trezen.
  LP!

  P.S. Fajn zapis res! Srečno še naprej v življenju!

 14. CerpinTaxt pravi:

  Uf kje si mene našel.. :)

  Ampak dvomim da bom nadaljeval iz dveh razlogov.. Prvi je zagotovo da sovrazim verizna pisma.. Drugi pa, da se nimam navade tako “razgaljati” na blogu..

  Brez zamere. Saj se bo veriga nadaljevala vseeno.. :)

 15. vale pravi:

  Vsekakor je pivo bolj zdravo kot coca cola :P

 16. vale pravi:

  Nietzsche bi rekel WTF is Coca Cola …

 17. Saska pravi:

  Bravo! Za tvojo kritičnost sem vedela, za alkohol in monogamijo ne, in priznam, da si na ta račun dobil še več točk.
  Sem pa zadnjič prebrala Sunshine-ine točke in po tem razmišljala kaj bi bile moje in zanimivo dve točki, bi bili enaki. Tudi jaz sem hotela pisati o monogamiji in kritičnosti. Si me pa spomnil, da tudi jaz ne pijem alkohola (no, ne kompliciram življenja in popijem cca 3dcl vina na leto)in tudi jaz imam fobijo, ampak ne od višine.

 18. Lucija pravi:

  Tole mi je pa bilo resnično všeč. :)
  Čutim ogromno vložene osebne note in to maksimalno spoštujem pri piscu…
  Ni vedno najlažje se pogledati v ogledalo, a ko to enkrat zmoreš, postaneš pravi odličnež.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.