Na to razmišljanje me je napeljal tale zapis na libertarčevem blogu.
Razumem njegovo jezo, ko je društvo Zares v parih dneh dobilo preko 20000 podpisov podpore peticiji in tudi razumem njegove vzgibe.
Njega skrbi davkoplačevalski denar, kar tudi zelo dobro obrazloži s primerjavo cene cepljenja in plač različnih ministrstev in seveda v svojih komentarjih ne pozabi primerjati Slovenije s Švico.
Dragi Tomaž, lepo da si nam razodel svoj pogled na zdravstvo in brezplačno cepljenje, kot me tudi veseli, da si naredil zaključek, da smo vsi podpisniki peticije postali simpatizerji društva Zares. Ker sem sam med podpisniki peticije in nisem dobil njihovega maila, me malce skrbi, če so me mogoče izpustili in tako nisem postal njihov simpatizer??
Sicer pa je to, s kom simpatiziram verjetno zgolj in samo moja stvar, mar ne? Ali pa je tvoja naloga, da nas Slovence, ki nismo živeli v Švici, razsvetljuješ s svojimi ugotovitvami? Priznam, da me veseli, ko preberem tvoje zapise, ki so tako polni teorije, da kar pokajo pod šivi, vendar me zanima, če jih boste vi – libertarci, tudi kdaj udejanjili v praksi??

6 Responses to Ali sem s podpisom peticije društva Zares postal njihov simpatizer?

 1. SomeOne pravi:

  Tudi sam sem se ukvarjal s tem vprašanjem. Kljub temu, da se strinjam z vsebino peticije je nisem podpisal. Predvsem zato, ker nikoli ne veš kaj bo prinesel čas. Spisek podpisnikov je javno objavljen in mogoče mi bo pa kdo čez 5 ali 10 let metal pod nos – glej na spisku od (verjetno takrat že stranke) Zares si, strinal si se z njimi, z njihovimi idejami, politiko itd.

 2. Matej pravi:

  jst sm podpisal, pa tudi podrazno ne simpatiziram z njihovo politiko.
  To je pri nas tudi največji problem, ljudje ne podpirajo idej ampak stranke. Kar je zame oprosti izrazu debilno. KAj je bolj pomembno stranka ali ideja?

 3. mArkedzani pravi:

  Ni nujno, da si simpatizer, ce podpises peticijo.

 4. NeMirna pravi:

  Had … jaz sem tudi brez maila s strani Zares ostala ;) Na nek način se strinjam z Matejem. Pri nas se vse manj gleda vsebina (ideje), samo še forma (stranke, kdo je kje …). Jaz podpišem peticijo, za katero stojim zaradi vsebine, briga me, kdo zbira podpise!!

 5. moet pravi:

  Če bi bil Tomaž Å tih res libertarec (kot je npr. Jonas), bi se nemudoma po demantiju in pojasnilu Zaresnega webmasterja opravičil za insinuacijo, ki se mu je primerila na podlagi nepreverjenega vira, da je Zares vse podpisnike peticije HPV razglasila za svoje simpatizerje: dopis so dobili samo člani, simpatizerji in naročniki njihovega e-informatorja. Tako pa samo agresivno stopnjuje napade. Libertarec: ni problem zmotiti se, ampak napako tajiti in v/pri njej vztrajati; to je napaka.

 6. vasija pravi:

  mene bolj muci to dejstvo, da neopredeljeni in siti od vseh strank in celotnega politicnega dogajanja nimamo nikakersnega zastopnika…
  torej… kdo zastopa vse tiste, ki so jim vse te stranke ena in ista stranka barab in kriminalcev, ki manipulirajo z nami in nasim kapitalom?!

  nekak pa se spomnim pol starega reka: lahko se pritozis gasilskemu drustvu pobrezje oz. lahko se deres nekje v gorah in poslusas svoj odmev…

  jebes vse skup… pri nam se dolgo casa ne bo miru…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.