Marko Pogorevc je vodja volilnega štaba Lojzeta Peterleta in tako se je danes znašel v oddaji Kako smo volili, ki jo je vodil Vladimir Vodušek, na naši “omiljeni” televiziji.
Sedaj, ko je jasno, da bo 2. krog volitev šel na nož, so se pri Peterletu odločili za povsem drugačno predvolilno propagando. Namreč Marko Pogorevc je danes predstavil novo strategijo. Stavili bodo na osamosvojitev, stavili bodo na začetek Slovenije, stavili bodo na to, da je bil Danilo Turk, ker je to izjavil na Radiu Ognjišče, nekoc član KP Jugoslavije. Čeprav še niti ni odločeno, proti komu se bo boril. Mogoče Mitja Gaspari dobi dovolj glasov iz tujine in potem se bo morala taktika spremeniti.
Stavijo na patriotizem, ki se je v primeru Zmaga Jelinčiča zelo dobro obrestoval. Vendar pozabljajo na nekaj drugega, kar se mi zdi veliko bolj pomembno in kar so drugi navzoči v studiju tudi poudarili. Volitve predsednika niso boj za oblast, niso čas za obračunavanje s preteklostjo, ampak so namenjene da volivci izberejo svojega predstavnika. Ni pomembno kateri stranki pripadaš, ni pomembno ali si rdeč ali črn, ampak s kom se poistovetiš. In to je edini ključ do zmage na volitvah.
Današnja predstava Marka Pogorevca je bila ravno nasprotje vsega zgoraj zapisanega. Očitno nekateri živijo v preteklosti, namesto da bi se ukvarjali s sedanostjo in zrli v prihodnost, ki je v tem trenutku veliko bolj pomembna!
Če bo Lojze Peterle hotel postati predsednik Slovenije, se bo moral odločiti komu bo ugajal. Na žlost v Sloveniji ne moreš ugajati vsem, lahko pa si iskren do vseh! Kar pa je verjetno neznano področje za politika!

p.s.: ta nasvet je zastonj, za naslednjega izstavim račun :evil: