Marko Pogorevc je vodja volilnega štaba Lojzeta Peterleta in tako se je danes znašel v oddaji Kako smo volili, ki jo je vodil Vladimir Vodušek, na naši “omiljeni” televiziji.
Sedaj, ko je jasno, da bo 2. krog volitev šel na nož, so se pri Peterletu odločili za povsem drugačno predvolilno propagando. Namreč Marko Pogorevc je danes predstavil novo strategijo. Stavili bodo na osamosvojitev, stavili bodo na začetek Slovenije, stavili bodo na to, da je bil Danilo Turk, ker je to izjavil na Radiu Ognjišče, nekoc član KP Jugoslavije. Čeprav še niti ni odločeno, proti komu se bo boril. Mogoče Mitja Gaspari dobi dovolj glasov iz tujine in potem se bo morala taktika spremeniti.
Stavijo na patriotizem, ki se je v primeru Zmaga Jelinčiča zelo dobro obrestoval. Vendar pozabljajo na nekaj drugega, kar se mi zdi veliko bolj pomembno in kar so drugi navzoči v studiju tudi poudarili. Volitve predsednika niso boj za oblast, niso čas za obračunavanje s preteklostjo, ampak so namenjene da volivci izberejo svojega predstavnika. Ni pomembno kateri stranki pripadaš, ni pomembno ali si rdeč ali črn, ampak s kom se poistovetiš. In to je edini ključ do zmage na volitvah.
Današnja predstava Marka Pogorevca je bila ravno nasprotje vsega zgoraj zapisanega. Očitno nekateri živijo v preteklosti, namesto da bi se ukvarjali s sedanostjo in zrli v prihodnost, ki je v tem trenutku veliko bolj pomembna!
Če bo Lojze Peterle hotel postati predsednik Slovenije, se bo moral odločiti komu bo ugajal. Na žlost v Sloveniji ne moreš ugajati vsem, lahko pa si iskren do vseh! Kar pa je verjetno neznano področje za politika!

p.s.: ta nasvet je zastonj, za naslednjega izstavim račun :evil:

14 Responses to Komu koplje grob Marko Pogorevc

 1. Peter pravi:

  jp, lojze je VELIK poraženec prvega kroga… pisdo, prvi je štartal, garal med kampanjo in iz dneva v dan imel manj podpore…

  če bodo res to naredili, kar mislim da bodo, ker je že jj nakazal v to smer, uf, potem ga bodo še mimo ustrelili…

  zgleda da res nimajo pametnejšega za prikazat kot osamosvojitev in ne vem kake fobije pred rdečimi…temu bo primeren tudi rezultat… :D

 2. podplat pravi:

  Težko Lojzetu če mu štab vodi ajdovski podjetnik in Marko skače. Da o tem da Lojze ni iskren in bi popapal več kot lahko spravi v usta.

 3. chef pravi:

  Ampak res, kakšne je včeraj Pogorevc streljal! Komaj sem vzdržl do konca. Tip niti ne loči delitve oblasti in je hotel na vsak način komentirat delo sodne oblasti. Tja se politika pač ne sme mešat in pika! Ampak on tega ne razume.

  Da je Kresalka nabolj antipatična babnica zadnjih let, je pa že druga zgodba.

 4. Centrifuzija pravi:

  Evo, tole je bilo pa dobro soočenje. In še Vodušku niso pustili do besede, kar je sploh bonus. Å koda, da ni bilo tega soočenja še pred volitvami. Pogorevc je bil ogaben. Nikoli nisem padala na bejbe, ampak Kresala je bila čudovita.

 5. Slonček Fukaj pravi:

  Problem s KK je, da premalo govori. Taka ženska seveda pri moških vzbuja nelagodje, a ne, Chef? Ledena kraljica in to sranje. Včeraj je bila torej KK v družbi treh bab, ki so čvekale ena čez drugo (OK, Vladimir se je bolj zabaval) in to je ustvarilo nek občutek normalnosti. Moški pač radi čvekajo, a ne? Itak. Sploh metrići tipa Peče in ministrantki tipa Markoskače. Ko je pa ona odprla usta, so se lulčki kar potegnili sami vase, perfektno! Markoskače je krona na torti desnega primitivizma in nedvomno bo Lojzeta pripeljal do zmage. S krvavicami ali brez. Amen.

 6. dr. Onyx pravi:

  Peterle bi imel v drugem krogu možnosti, če bi zbral v prvem vsaj blizu 40%, tako pa je po moje že Pogorel. Mi je pa Peče tako osladen s tem njegovim oh in sploh super kandidatom. Sem mislu, da ga bo kar privzdignilo iz stola, do bo poletel pod strop studia kot s helijem napolnjen balon.

 7. podplat pravi:

  Peterle bi imel možnosti le, če bi desnica kandidirala še enega kandidata z dosegom vsaj 10% in bi v drugem delu kasiral še njegove glasove.
  Tako pa bo težko z glasovi Jelinčiča, ali Gasparija. Sluzast kot je v tem delu volilcev ne bo imel sreče.
  Å koda mi je Jelinčiča. Zanimiv bi bil drugi krog Peterle vs Jelinčič.
  Takrat bi bilo pa res slastno brat komentarje in seveda gledat kampanjo.

 8. nada pravi:

  Ni dvoma….imela sem prav g.Danilo Tuerk je predsednik kakršnega Slovenija potrebuje danes. Ostalo je pase….

 9. chef pravi:

  Kresalak mi je antipatična, pa če je tiho ali če govori.
  Od začetka mi je antipatična.

  Za Voduška je pa res fajn, če ga ne pustijo do besede. Res ne vem, kako mlahko tak antiretorik pride na TV!

 10. 69ihs pravi:

  Neverjetno kako malo se kandidati posvečajo dolgoročnim vizijam in resnim programom. Popolnoma samoumevno je postalo, da je predsednik republike nekakšna nepomembna figura in se mu z resnimi vprašanji ni potrebno ukvarjati. Ljudje to sprejemajo kot dejstvo in jim je normalno, da se nek kandidat hvali, da zna igrati na orglice. Obenem pa ne da nobene resne izjave o čemerkoli. Vem, da zunanji blišč pripomore k podobi, a malo vsebine…

 11. Saša pravi:

  Ne spremljam aktivno predvolilne kampanje za drugi krog, ker sem onkraj luže, sem pa zasledil anketi, ki jasno kažeta veliko premo Turka, tako da lahko Peterle praktično vrže puško v koruzo. V prvem krogu je dobil vse glasove, katere je bilo mogoče dobiti. Z dodatno mobilizacijo RKC in dela desničarske volilne baze, ki ni volila v prvem krogu, bi uspelo Peterletu pridobiti še kakih 5%, a to je tudi vse.
  Vso nategovanje, ki se dogaja ali se bo dogajalo pred drugim krogom v stilu “Turk je bil komunist in proti osamosvojitvi” in podoben bullshit, bo samo koristilo Turku. Antipropaganda se ne splača.
  Opazoval sem tudi porazdelitev Jelinčičevih glasov, pri čemer bi 90% glasov šlo Turku. Tu je treba vedeti, da približno polovica Jelinčičeve baze ne bo šla na volitve za drugi krog, razen če jih bo Jelinčič eksplicitno pozval. To se lahko zgodi, če mu bo Peterle ponudil nekaj zelo velikega in se mu bo prodal. Pa še potem bo kljub temu v zaostanku. Treba je vedeti, da sta Turk in Gaspari skupaj zbrala 48,67%. Če k temu samo še prištejemo Krajncovih (on bo zagotovo podprl Turka) 2,17%, smo že presegli polovico in smo na 50,84%.
  Kot kaže bo Turk v drugem krogu zmagal s prepričljivo prednostjo. Kolikor poznam način delovanja njegove sredine, sploh ker mu volilni štab vodita mobitelov policaj in ajdovski letalec, bo ta ekipa poskrbela še za kako dodatno neumnost, ki bo Peterletov rezultat pripeljala še pod 40%.
  Po eni strani se mi Peterle prav smili, kajti ko pogledam koliko napora je vložil v to kandidaturo, pri čemer je bil nedvomno prepričan, da bo zmagal, je to preprosto poraz na porazi in politična smrt. Po preteku mandata evropskega poslanca leta 2009 bi bilo najbolje, da se upokoji in nastopa v medijih le kot komentator aktualnih političnih dogodkov.

 12. podplat pravi:

  Jah človek res ne vidi smisla, da nekdo začenja volilno tekmo leto pred drugimi in potem zaradi svojega volilnega štaba izgubi. Zakaj zaradi volilnega štaba? Marko skače in ajdovski aviatik sta kombinacija s katero odvrneš vse tiste volilce, ki mislijo zdravorazumsko. Ta dva vsak posebej in skupaj enostavno nista uspela prepričati volilcev o
  neodvisnosti Peterleta nikogar. Peterle je po njunem nasvetu hotel metati na finto s svojo sredinskostjo in s svojo tolerantnostjo. Hotel je biti ljudski, ampak zato moraš imeti karizmo, te pa mu manjka. Rekel bi da bi g. Rode imel več možnosti v drugem krogu kot on. Pri tem izgovarjanje na razne peripetije (Rožman, Global, zakon o šoli, ipd) ne kupim, ker bi vse to lahko v večji aktivnosti izkoristil v svoj prid. Tukaj mu Marko skače in aviatik nista bila v pomoč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.