had blog roni kordis had blog roni kordis

Gremo blogerji na delavske demonstracije?

V soboto, 17.11., Zveza svobodnih sindikatov Slovenije organizira Delavske demonstracije (vir)
Par blogerjev se je odločilo, da podpre demonstracije:
Gremo na cesto? (vir)
Podpiram velike delavske informacije (vir)
Sobotne demonstracije (vir)
Stopimo skupaj, za sočloveka gre (vir)

Sam se bom pridružil demonstracijam, upam, da ne bo takšno vreme, kot je bilo pred dvemi leti, ko je hudo snežilo. Sicer se zavedam, da se z demonstracijami reši bolj malo problemov, ampak se vsaj izpostavijo ti problemi in so na očeh javnosti. Čeprav bi nekateri radi, da bi bile te demonstracije slabo obiskane:
SDS-ovska navodila za delavsko stavko (vir)

Se bo še kdo pridružil?

 1. Zakaj bi kot “bloger” šel protestirat? Katere blogerske pravice pa so bile kršene??

 2. @mcfly: ali gre za upor proti vladi?

  @mario: ves, nekateri blogerji so tudi ze delavci, ki si sami sluzijo denar za svoje prezivetje.. in se jih stvari, ki se dogajajo, tudi dotikajo.. tudi meni je bilo pri 18 letih povsem vseeno kaj se dogaja.. sedaj pa mi ni vec..

 3. Jaz pridem. Zavoljo ljudi, ki morajo 2 otroka preživljati s plačo v rangu DO 500 €. In ne, ne govorim o “resničnih zgodbah” s televizije, ampak o resničnih resničnih zgodbah.

  In navzlic temu, da solidarnost čisto nič ni moderna. Ne na cesti, ne drugod.

 4. Mimogrede, prvi link ti pelje na protest 2005. Ta komentar lahko zbrišeš.

 5. @tjasa: hvala za popravek.. bom pustil komentar, da se vidi, da tudi gresim :)

  sicer pa si zadela zebljico na glavico.. to je to.. v zasavju je stanje se malce slabse.. ampak taksnih stvari se ponavadi ne govori, ker se ljudje rajsi zaprejo med stiri stene in poskusajo golo preziveti..

 6. Hmja, jaz sem na svojem blogu pod naslovom Gremo na cesto? pisala bolj ironično kot pa podala resno podporo demonstracijam. Ja, sem za povišanje plač, predvsem socialno ogroženim, ne verjamem pa, da je sindikat prava pot do sreče. Sploh pa se ne nagibam k temu, da naj delodajalec zviša plače. Pri nas večji del potice žl poje držva. Prispevki in davki na plače so pri nas tako nesramno visoki, da mi je nerodno vsakič, ko se v našem podjetju pogovarjam s kolegi v drugih držvah. Bruto podoben, neto pa moj daleč, daleč slabši. Torej moj delodajalec da od sebe, samo kaj, ko mi moja držva prej popapa preden pada v mojo denarnico.

 7. Potem pa ne piši v smislu “poziv blogerjem na demonstracije” in da se boš protesta udeležil kot bloger, ampak kot nezadovoljen delavec. Zakaj ne napišeš kar “gremo protestirat proti vladi”, ampak se skrivaš pod delavskimi protesti.

  Pa zmanjšaj malo svoj aroganten odnos. Kdo pa misliš da si?

 8. @mario: ti bom se enkrat razlozil, ker ne razumes.. pisal bom to, kar bom jaz zelel.. in nikar se ne trudi z nasveti, kaj in kako naj pisem.. mislis, da res potrebujem tvoje nasvete? :)

  in zakaj hudica bi tebe motila moja aroganca? sem mar odgovoren tebi? se moram obnasati tako, kot ti pricakujes?

  si se mogoce vprasal kdo si ti, da ti meni svetujes, kaksen odnos naj imam do tebe :evil:

  prav vsec mi je, ko povsem brez argumentov poskusas biti pameten.. poskusi ponovno, mogoce bo slo..

 9. >>ti bom se enkrat razlozil, ker ne razumes.. pisal bom to, kar bom jaz zelel.. in nikar se ne trudi z nasveti, kaj in kako naj pisem.. mislis, da res potrebujem tvoje nasvete?

  Ne govori neumnosti. Ne razumem? Ti ne razumeš. Piši kaj in kakor želiš, samo zakaj bi zavajal svoje bralce? Si pač wannabe opinion maker.

  >>in zakaj hudica bi tebe motila moja aroganca? sem mar odgovoren tebi? se moram obnasati tako, kot ti pricakujes?

  hmm…če arogantno odgovarjaš meni, potem me moti ja (že takoj prvi odstavek replike). Obnašaj se kakor želiš, mi je vseeno, ampak ne obnašaj se do drugih tako kot ne želiš, da bi se drugi do tebe.

  >>si se mogoce vprasal kdo si ti, da ti meni svetujes, kaksen odnos naj imam do tebe

  Sem morda manj vreden od tebe? Človeška pod-rasa, podn družbe, pljunek, klošar? Poleg arogance še rahlo nestrpnost in diskriminacijo čutim.

  >>prav vsec mi je, ko povsem brez argumentov poskusas biti pameten.. poskusi ponovno, mogoce bo slo..

  Bravo, sam si blestel z argumenti. “Thumbs up!”

  Enjoy!

 10. “Ne govori neumnosti. Ne razumem? Ti ne razumeš. Piši kaj in kakor želiš, samo zakaj bi zavajal svoje bralce? Si pač wannabe opinion maker.”

  ne govorim neumnosti.. ce ze, potem jih pisem.. ampak to ni debata, ki jo bom imel s teboj.. imam pa svoje mnenje, za katerim stojim.. in ce imas obcutek da jih zavajam, mi povej, kje in kdaj.. nisem wannabe.. ce ne razumes besede wannabe, potem ti jo lahko razlozim.. to je pac razlika..

  “hmm…če arogantno odgovarjaš meni, potem me moti ja (že takoj prvi odstavek replike). Obnašaj se kakor želiš, mi je vseeno, ampak ne obnašaj se do drugih tako kot ne želiš, da bi se drugi do tebe.”

  odgovarjam, kakor meni pase.. ali pa pac ne smem pisati, kot sam zelim? mi zelis to napisati? hmm.. kako pa se ti obnasas do mene? hahah.. a si preprican, da ves o cem se pises?

  “Sem morda manj vreden od tebe? Človeška pod-rasa, podn družbe, pljunek, klošar? Poleg arogance še rahlo nestrpnost in diskriminacijo čutim.”

  sem jaz tebe vprasal kdo si ti? me ne zanima.. in nikar toliko samorefleksije prosim.. se mi bos se zasmilil, kot se je marsikomu jansa..

  “Bravo, sam si blestel z argumenti. “Thumbs up!”

  tipicno predvidljivo.. me veseli, da poskusas vedno z isto metodo.. mogoce ti celo nekje, nekoc uspe..

 11. @ Saša: se pa sralci vedno in povsod najdejo (beri Mario-Had).

  @ Had: Janša je fajn rekel danes: Če bo stavka izgledala samo tako, da bodo ljudje hodili tam po kongresnem trgu, to ne bo dvignilo plač….”

  Naj raje uni menedžerji, ki imajo tako dobre rezultate, da si lahko z dobičkom firme kupujejo, dajo malo več delavcem, pa bo. Dobre firme, ki lažje delajo, imajo tudi delavce zadovoljne (Interblock, Akrapovič,…).

  Å e ena fajn danes iz TV SLO: “Niti eden od slovenskih milijonarjev ni iz vrst SDS. Tudi to kaže, kako se je delalo prejšnjih petnajst let.”

  Kaj naj pa jaz naredim, ker sem šef/direktor/lastnik? Naj grem tudi stavkat, ker komaj kredite plačujem?
  Klinc, držva (pa ne vlada, temveč vsa tista sodrga iz uradov, direktoratov, služb, oddelkov, enot,…) nam vsem pobere preveč, kot je že Saša omenila. Ni problem v produktivnosti – slovenci smo pridni.

 12. Janša je (kot že marsikaj drugega) pozabil, da če ne bi ljudje hodili tam po Roški, bi on verjetno še vedno ždel nekje v nekem zaporu.
  Jaz na demonstracije grem in jih podpiram, ker menim, da je že skrajni čas, da pokažem(o), da se z marsičem v tej naši držvi ne strinjam(o). Mislim, da se jih bo vsak udeležil s svojo mislijo v glavi in hkrati s tem izkazal solidarnost do misli drugih protestnikov.
  Nesmisel je sedaj iskati dlako v jajcu in se ubadati s tem, ali je to protest proti vladi, proti delodajalcem, proti kapitalistom, proti ne vem že čemu. Že samo to, da se zadnje čase omenja toliko različnih ciljev, proti katerim naj bi bili protesti uperjeni, je po mojem dovoljšen razlog za proteste.
  Mi je pa prav tesno v duši, ko berem komentarje kot “Naj raje uni menedžerji, ki imajo tako dobre rezultate…” ali “Za nas pa naj skrbijo tisti, ki so za to plačani in to dobro plačani” ali “ne verjamem pa, da je sindikat prava pot do sreče.”
  Katera pa je ta “prava” pot? Koliko časa bi še morali čakati na menedžerje, vlado, uradnike, da bi bili protesti upravičeni?

 13. @marko: Glavno zbirno mesto za sobotne demonstracije je na Dunajski cesti ob Gospodarskem razstavišču ob 11. uri, osrednja manifestacija pa se bo dogajala med poldnevom in 14. uro na ljubljanskem Kongresnem trgu.

  a prides?

 14. Demonstracije ki, jih organizirajo sindikati se bodo začele
  —>OB 10.30 pred GOSPODARSKEM RAZSTAVIÅ ČU (organizira ZSSS) in
  —>OB 12.00 na KONGRESNEM TREGU (organizira sindikat PERGAM)

  Å tudentje začnejo ob 9:30 na Trgu OF (pred železniško postajo).

 15. Kakšnimi parkingi, delavci nimajo za bencin, zato pa protesitirajo :P

 16. Okoli mene je kar nekaj upokojenk-cev, ki so delali v težkih pogojih in z ljubeznijo do podjetja prejemali tudi po 70% plače zaradi sprememb tržišča po letu 91 in to jih je danes udarilo hudo pri zračunu za pokojnino, ki komaj preživijo z 400-500€.Tam kjer sta dva zakonca še gre, tam kjer je pa vdova sama je pa žlostno da po 36 letih dela šteje drobiž za zdravila na c listi, ne pozna gostiln,izletov,morja,avta…..
  Seveda pridemo in to cel avtobus…..zato, ker smo pošteno delali za varno starost, ki pa se današnjemu starostniku standard približuje hitreje kitajski kot pa evropi, po plačanih položnicah ostane za skodelico riž na dan.

 17. lep pozdrav ljudje!!!!
  veste, sam delam , se poskušam preživljat s 500€ na mesec….ni varjante če ne delaš kaj zraven tega…
  naj živi direktor……………
  z mojo plačo če more!!!!!!!!!!!

 18. štrajk pa itak podpiram ker že nekaj časa oz. zelo dolgo ni pravice v naši samostojni sloveniji………nam delavcem, ki delamo zanje,….nam hočejo vzet vse….
  tisti ko pa so si v preteklosti dovolj nakradli denarja jim pa ni problem živet………..ker imajo preveč in so imeli možnost da prilezejo tako daleč…
  mi pa jim iz dneva v dan plačujemo izlete, poslovna potovanja….itd., (z davki seveda)
  pa kakor zgleda, določenim nič ne manjka in vztrajno kimajo z glavami in se strinjajo s tem kar nam delajo……….ZAKAJ????
  KER SE VEČINA LJUDI KO NIMAJO POGODBE ZA NEDOLOČEN ČAS
  DOBESEDNO BOJIJO ZA SVOJO SLUŽBO!!!!!!!!!!!!!
  dokler bodo ljudje razmišljali na ta način ne bodo nikoli nič dosegli…………..sem pa tudi sam med tistimi ljudmi ki se spopadajo s takšnimi težvami….nisem imel takoj službe za stalno…….za to sem se pošteno boril…..ampak če bi mi zadostovalo 500€ na mesec 1000% tega ne bi pisal

  lep pozdrav!!!
  gremo živet ne pa životariti……

 19. koliko demonstracij je bilo letos?

  internih se ne udelezujem?! in mura in iuv, ki sta dolga leta zivela od nasega denarja, ne sodita v okvir, ki bi mu dal podporo.. tudi zeleznic ne bi podprl..

 20. Ravno v tem je problem, ker v času ko so plače in zaposlenost rasle se je v Ljubljani zbralo 40.000 ljudi zdaj ko pa je rekordna brezposelnost pa demonstrira nekaj deset sindikalistov v rdečih kapah.

Komentarji so zaprti.