Film Burn After Reading sta režirala brata Joel in Ethan Coen – dobitnika Oskarja za najboljši film, za režijo in za najboljši scenarij, za film No Country for Old Men.
Igralska zasedba v tem filmu je prav tako odlična – George Clooney, John Malkovich, Brad Pitt, Tilda Swinton..

In komentar, ki je zapisan na IMDB-juAnother Hit from the genius of the Coens“, povsem drži.
Njun opus je velik: O Brother, Where Art Thou, The Big Lebowski, Fargo, The Ladykillers, The Hudsucker Proxy, Barton Fink..
In vsi ti filmi so si precej podobni v eni stvari. Namreč tem filmom se nikamor ne mudi. Večina gledalcev, ki tega ne pričakuje, ponavadi tudi ne razume samega filma in smisla tega in temu sledijo komentarji v stilu – “Just finished watching it as well…completely boring.


Verjetno je bil to razlog, da sem sam med filmom O Brother, Where Art Thou, ki sem ga gledal leta 2000 v Koloseju, zaspal. To se mi je zgodilo prvič, ampak zgodba filma je bila prepočasna zame za tisti dan. Ko sem ga čez par dni gledal ponovno v kinu v Zagorju, sem užival v njem.
In ko sem si pogledal Burn After Reading, sem razmišljal podobno. Njima se nikamor ne mudi. Ni potrebe za to, kajti že čas v katerem živimo je prehiter in brata Coen naredita vse skupaj precej bolj zanimivo s svojim slow motionom. Zgodba ni polna dramatičnih zasukov, ampak se počasi razpleta in na koncu povsem brez pompa razplete. Tudi osebe, ki nastopajo v filmu so zanimive vsaka zase. In odlična razporeditev vlog naredi svoje.