Dunajska mini Sacher torta

Na Dunaju, v hotelu Sacher, prodajajo originalne Sacher torte. Meni niso nič posebnega, oz. imam rajši kakšno bolj “eksotično” – hruškino, nutellino, ali kaj podobnega.

In kaj dobiš za 2,7 eura, kolikor stane ta mini Sacher torta? Tortico, za katero se vprašaš tako kot za McDonaldsov hamburger – naj dam dvakrat v usta, ali trikrat? Odločitev je preprosta – dvakrat!
Ampak razlika med McShitom in Sacherjem je očitno. Namreč pri slednjem dajo na zunanjo podobo in dobiš vse skupaj zavito v eno papirnato vrečko, zaprto z nalepko, ki pove, da je to original in vse skupaj prenašaš v papirnati vrečki.
Če že okus tortice ni najboljši, je vsaj vse skupaj “jako simpatično” zapakirano.

In še en dokaz, da “jodlarji” znajo zelo odlično tržiti svojo zgodovino in na račun nje precej dobro živeti!

had_0219


 1. … in pozabil si se Mozartove kugljice, tiste “originalne” in handmade, ki jih kupis v Salzburgu- drage kot zafran…

  ja, jodlarji so sladkosnedi ;)

 2. Sem prepričan da je pred precej časa nek blog pisal tudi o tem da se da Sacherco naročiti iz Dunaja po pošti, darilna varianta v fensi škatli… se mi zdi da je bila Irena.

 3. @matty: jeap.. jodlarji se znajo it “cukrpeke” :)

  @mm: ja, ce jih narocis 20 dobis skatlo iz zameta.. sicer zgleda odlicno, vendar dvomim da je kvaliteta teh, ki jih kupis za domov, ali narocis, enaka tistim, ki jih pojes tam.. namrec emulgatorji ali pa kaj podobnega se morajo razlikovati :)

 4. poleg tega pa jodlarji saher torte prodajajo v Billi, kjer celo dobiš za par EUR in je skoraj ista – brezvezna.

 5. Spoštovani podjodlarji iz deželice,

  Naj vas samo opomnim, da ima Avstrija (po vašem jodlar stadt) največji delež z naslova turizma v GDPju na svetu. Upam, da vam to kaj pove. Spoštljiv odnos do sosedov je videti v vsakem komentarju.

Komentarji so zaprti.