Nokia N900 Maemo je trenutno najnovejši telefon iz Nokie. Nokia si z N900 želi narediti korak v njim dokaj neznano smer – platforma je Maemo – teče na Linuxu in s tem želijo narediti telefon “ljudski”, oz. tako odprt, da bo lahko vsak naredil aplikacijo zanj in jo objavil na OVI Storu.
Precej podobna zgodba kot jo je naredil Apple z iPhonetom že dolgo časa nazaj – no, njim ni bilo potrebno uporabiti odprtokodnega sistema, ampak so ljudje začeli razvijati svojega (jailbreak) in na njihovi platformi (AppStore ima že preko 100.000 programov).

In če pozorno pogledate, na fotografijah vidite dve škatli v katerih se skriva Nokia N900 Maemo. Ena je zame, ena pa za bralca, obiskovalca, ki bo sledil spodnjim navodilom, po katerih bom nekomu podaril mobilni telefon. Moja ideja, kako naj poteka izbor zmagovalca nagrade igre Nokie je bila povsem drugačna – sam bi naredil “tekmovanje, kjer bi udeleženci pokazali fotografijo najbolj uničenega telefona, kjer bi naredili najbolj noro fotografijo z mobilnim telefonom, kjer bi posneli video kako se sesuje mobilni telefon ko prileti v steno… Ampak organizator je hotel svoja pravila.

Da bo vse skupaj bolj jasno – sodelujemo trije blogerji iz Slovenije – Anej, Žiga in trije blogerji iz Hrvaške – Ribafish, Bojan, Boris. Nagradna igra N900 traja 3 tedne – v tem času po spodnjih pravilih beležimo točke in na koncu podelimo vsak en telefon N900.

Če komu pravila niso jasna, naj v komentarjih povpraša za razlago – tudi meni niso povsem, vendar se bom potrudil in dobil odgovor!

Pravila (preberi natačno!):

 1. Privrženci se prijavljajo na blogerjev natečaj prek komentarjev na blogerjev članek o N900. Prijava mora vsebovati:
  1. Besedo »PRIJAVA«
  2. Ime in priimek (obvezno, največ eden)
  3. E-poštni naslov (obvezno, največ eden)
  4. URL naslov svojega bloga, kjer piše članke o N900 (obvezno, največ eden)
  5. Twitter ime (neobvezno, največ eden)
  6. Privrženci zbirajo točke z aktivnim sodelovanjem. Po zaključku natečaja se bodo vse točke seštele in med tistimi, ki so dosegli najboljših 10 rezultatov, bo naključno izbran zmagovalec.
  7. Točkovanje aktivnega sodelovanja in dodatne točke:
   1. Privrženec napiše članek o N900 in vanj vključi povezavo na blogerjev (Hadov, Anejev ali Žigov) članek o N900. Nato objavi povezavo svojega članka v komentarju na uporabljeni blogerjev članek in zraven pripiše besedo »ČLANEK«. (5 točk, največ enkrat dnevno).
   2. Privrženec komentira članek kot v a. ali blogerjev članek o N900: 5 točk (največ enkrat dnevno). Avtorjevi komentarji lastnega članka, prijave na natečaj in komentarji komentarjev članka se ne točkujejo.
   3. Privrženec napiše tweet, katerega tekst vsebuje blogerjevo oznako (#N900SLOH zame) in povezavo na blogerjev članek o N900. (5 točk, največ enkrat dnevno).
   4. Privrženec je prvi pravilno odgovoril na vprašanje, ki ga je na Twitterju postavil bloger. (5 točk, največ enkrat dnevno).
   5. Kreativni natečaj traja 21 dni. Nagrada je novi Nokia telefon N900.
   6. V tem kreativnem natečaju lahko sodelujejo le državljani Republike Slovenije. Sodelovati ne smejo blogerji, ki vodijo natečaj in njihovi ožji družinski člani, zaposleni v Nokii in njihovi ožji družinski člani ter vsi ostali, ki so kakorkoli sodelovali pri organizaciji tega natečaja.

Mehanizem točkovanja:

 1. Privrženec je napisal članek: neposredno štetje povezav , ki vsebujejo besedo »ČLANEK« in se nahajajo med komentarji blogerjevih člankov.
 2. Privrženec je napisal komentar na blogerjev članek: neposredno štetje komentarjev in preverjanje povezav ter blogerjevih člankov.
 3. Privrženec je napisal tweet: iskanje (search.twitter.com) s pomočjo iskalne verige (»#N900SLOH from:<privrženec nick> since:2009-11-18 until:2009-11-18«), preverjanje povezav in neposredno štetje.
 4. Privrženec je prvi pravilno odgovoril na zastavljeno vprašanje: neposreden vpogled v tweete po zastavljenem vprašanju

#N900SLOH